Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί την Νο1 μέθοδο για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας της νέας μαμά, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη και ειδικά κατά την διάρκεια μιας πανδημίας. Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι δύσκολη για τις περισσότερες νέες μητέρες για πολλούς λόγους.

Τι χρειάζεται η διάθεση της νέας μαμάς;

Το σώμα σας προσπαθήσει να ρυθμίσει την παραγωγή ορμονών, αναρρώνετε σωματικά από τον τοκετό και πολλές είναι και οι ψυχικές διακυμάνσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε καθώς αναλαμβάνετε δράση ως μαμά.

Έχουν ήδη γίνει μελέτες που έχουν δείξει ότι η σωματική άσκηση είναι εξαιρετική για την ψυχική υγεία και την ευημερία όλων, αλλά οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν πώς μπορεί να βοηθήσει ειδικά τις μητέρες στο στάδιο της ζωής τους μετά τον τοκετό.

Πρώτα διαπίστωσαν ότι η κατάθλιψη εντοπίζεται στο 15% περίπου των νέων μητέρων που φροντίζουν ένα βρέφος, αλλά αυτό έχει αυξηθεί στο 41% ​​κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η σωματική δραστηριότητα είναι εξαιρετική για την ανακούφιση από ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη και μάλιστα, το μόνο που μπορεί να χρειαστούν είναι 45 λεπτά για να βελτιωθούν τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης.

Αν κοιτάξουμε την περίοδο μετά τον τοκετό, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας είναι γενικά χαμηλότερα από ό,τι ήταν πριν μείνει μια γυναίκα έγκυος, κάτι που είναι λογικό.

Ωστόσο, μια συνεδρία σωματικής δραστηριότητας σε εξωτερικό χώρο μπορεί να δώσει το τέλειο «boost» στην ψυχική υγεία της νέας μαμάς.