Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον φετινό Νοέμβριο, είναι κοντά στο παιδικό, νεανικό αλλά και ενήλικο κοινό με εκπαιδευτικές δράσεις που μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τη μουσική, τις τέχνες, τους καλλιτέχνες αλλά και τους ίδιους τους χώρους του Μεγάρου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ

Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα 

Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας

Έγχορδα

Κυριακή 28 Νοεμβρίου | 12:00-13:00

Μετά την επιτυχημένη συναυλία του προηγούμενου Οκτωβρίου, επαναλαμβάνεται η μουσική συνάντηση με θέμα τα έγχορδα της ορχήστρας.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ…

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, επαναλαμβάνονται δύο ακόμη επιτυχημένα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα και ενθουσίασαν τα παιδιά!

Διάλογοι: Μουσική και παραμύθια

Σάββατο 27 Νοεμβρίου | 11:00-12:00

Συναντήσεις κατά τις οποίες ένα διαφορετικό κάθε φορά όργανο «συνομιλεί» με έναν αφηγητή. Η μουσική δεν συνοδεύει απλώς το κάθε παραμύθι αλλά ανοίγει διάλογο και εμπλουτίζει την αφήγηση μέσα από τις νότες και το ηχόχρωμα του μουσικού οργάνου.

Αφήγηση Χριστίνα Παλαιολόγου

Κοντραμπάσο Βασίλης Παπαβασιλείου

 

Μικρά θεάματα για τα μικρά

Έχασα το μαξιλάρι μου…

Κυριακή 28 Νοεμβρίου | 10:00-11:00

Στο δάσος, ένα πουλάκι ζει ευτυχισμένο, μέχρι που χάνει το μαξιλάρι του. Για να το παρηγορήσουν, οι φίλοι του του προσφέρουν άλλα μαξιλάρια, αλλά κανένα δεν αρέσει στο μικρό πουλί. Αποφασίζουν τότε να του δώσουν τα παιχνίδια τους: ένα παιχνίδι που παίζει μουσική, ένα λουλούδι που μοσχοβολάει, ένα μαλακό κουβερτάκι… Στο τέλος, ένας καινούριος φίλος θα δώσει

τη λύση. Μια παράσταση από την ομάδα «Παραμύθι από μακριά» που ταξιδεύει τα μικρά παιδιά, μέσα από ήχους, χρώματα και αντικείμενα, στον κόσμο των αισθήσεων.

Σενάριο, σκηνοθεσία, αφήγηση Χριστίνα Παλαιολόγου

Μουσική, τραγούδι Κατερίνα Μακρή

Animation, εικονογράφηση Ελένη Τσάμπρα

 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ!

Από τις 13 έως τις 21/11 φιλοξενείται για τέταρτη χρονιά στο Μέγαρο το 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά, εφήβους και γονείς, γιατί οι παιδικές ταινίες, πέρα από κινούμενα σχέδια, χαριτωμένα ζωάκια και υπερήρωες, είναι και ταινίες γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί συμπαραγωγή του ATHICFF και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και υλοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη.

*Σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.