Δύο είναι τα χρώματα που θα ήταν καλό να μείνουν έξω από το παιδικό υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με τους ειδικούς της διακόσμησης. Το πρώτο πρόκειται για ένα διεγερτικό τόνο ενώ το δεύτερο δεν είναι τόσο αναμενόμενο.

Το κόκκινο δεν ταιριάζει στο παιδικό υπνοδωμάτιο

Οι ειδικοί μας εξηγούν ότι το κόκκινο αποτελεί ένα χρώμα που προάγει την ενέργεια, την κοινωνική αλληλεπίδραση και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Αν και αυτό μπορεί να φαντάζει «ιδανικό» για τα πρωινά που το παιδί δυσκολεύεται να ξυπνήσει, καθιστά πολύ δύσκολο τον ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο, καθώς το σώμα και το μυαλό του θα παραμένουν απασχολημένα, καθώς διεγείρονται από την ένταση του χρώματος.

Ούτε το κίτρινο

Το κίτρινο μπορεί να είναι ένα χαρούμενο και αναζωογονητικό χρώμα για διάφορους χώρους, όπως η κουζίνα, το γραφείο ή ακόμα και το σαλόνι. Ωστόσο, δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό διότι το κίτρινο αποτελεί χρώμα που διεγείρει το νευρικό σύστημα.

Για αυτό και μπορεί να ξυπνήσει κανείς εκνευρισμένος και σίγουρα δεν αποτελεί τον τρόπο που το παιδί θα ήθελε (ή και εσείς) να ξεκινήσει την ημέρα του.

Στο μπλε πείτε «ναι»

Η γενική συναίνεση μεταξύ των ειδικών είναι ότι το μπλε αποτελεί ένα από τα καλύτερα χρώματα για το υπνοδωμάτιο για την προώθηση της χαλάρωσης και του καλού ύπνου. Αυτό διότι το μπλε μπορεί να είναι καταπραϋντικό και να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας.