Είτε ο στόχος σας είναι να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είτε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, η γυμναστική είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας. Μέσω της γυμναστικής θα μπορέσετε να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία, να «ανεβάσετε» τη διάθεσή σας, να τονώσετε τον μεταβολισμό σας και φυσικά να κάψετε θερμίδες, ενισχύοντας έτσι το αδυνάτισμά σας.

Ένας εύκολος τρόπος να βάλετε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας είναι ξεκινώντας τη γυμναστική στο σπίτι. Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα δείτε παρακάτω διαρκεί μισή ώρα, μέσα στην οποία θα δουλέψετε όλες τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες και θα κάψετε σημαντικό αριθμό θερμίδων.

Εντάσσοντας το workout στην καθημερινότητά σας θα είστε σε θέση να σμιλέψετε σταδιακά όλο το σώμα σας και παράλληλα να διευκολύνετε την απώλεια βάρους. Αν όλα αυτά σας ακούγονται δελεαστικά, δεν έχετε πάρα να σηκωθείτε από τον καναπέ, να φορέσετε τα αθλητικά σας και να πατήσετε το «play».

Τι να έχετε κατά νου

*Για την εκτέλεση του προγράμματος θα χρειαστείτε βαράκια, ωστόσο δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεστε αν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό: Δύο μπουκάλια νερό λειτουργούν εξίσουν καλά.

*Προτού ξεκινήσετε το workout είναι απαραίτητο να κάνετε προθέρμανση, ώστε να «ζεστάνετε» το σώμα σας, προετοιμάζοντας το καρδιοκυκλοφορικό, αλλά και το μυοσκελετικό σας σύστημα για τις όποιες επιβαρύνσεις θα δεχτεί στη συνέχεια.

ι διατατικές ασκήσεις – ή αλλιώς stretching– είναι εξίσου σημαντικές με την προθέρμανση. Οι διατάσεις θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που οι μύες και οι τένοντες να αποκτούν την απαραίτητη ελαστικότητα ώστε οι ασκήσεις να γίνονται καλύτερα, αλλά και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται μετά την προθέρμανση και στο τέλος του προγράμματος, για να αποφεύγονται «πιασίματα».

Δείτε το workout: