Η διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο αποτελεί μία από τις πιο διασκεδαστικές προκλήσεις ανακαίνισης για τους περισσότερους ειδικούς στον τομέα του interior design. Όπως επισημαίνουν για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τα εξής, πριν ακόμα ξεκινήσουμε:

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν σχεδιάσετε το παιδικό δωμάτιο:

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

Αυτό είναι σημαντικό. Η ηλικία του παιδιού για το οποίο σχεδιάζετε θα υπαγορεύσει το πώς θα διαμορφώσετε το χώρο και τι θα συμπεριλάβετε. Για παράδειγμα, υπάρχουν πρακτικές σκέψεις όταν σχεδιάζετε ένα βρεφικό δωμάτιο, όπως το που θα αλλάζετε το παιδί.

Εάν σχεδιάζετε για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, σκεφτείτε τι θα χρειαστούν στην πορεία – υπάρχει χώρος για ένα γραφείο; Πού θα πάνε τα παιχνίδια τους;

Σε τι θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο;

Αν το σπίτι δεν έχει πολλά δωμάτια, το δωμάτιο του παιδιού πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως υπνοδωμάτιο αλλά και ως χώρος παιχνιδιού. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα εξισορροπήσετε την ανάγκη για τόνωση και ελεύθερο παιχνίδι με ένα απαλό, ήρεμο περιβάλλον την ώρα του ύπνου.

Θέλετε η διακόσμησή σας να αποπνέει την δημιουργικότητα και την διασκέδαση κατά την διάρκεια της ημέρας και το γαλήνιο συναίσθημα την νύχτα.

Θα μεγαλώσει το δωμάτιο με το παιδί;

Το να γεμίζετε το δωμάτιο του παιδιού σας με εξοπλισμό παιχνιδιού ανάλογα με την ηλικία, όπως κούνιες και τοίχους αναρρίχησης, μπορεί να φαίνεται υπέροχο, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά μεγαλώνουν. Και γρήγορα!

Με κάθε τρόπο, προσθέστε αυτές τις διασκεδαστικές συμπεριλήψεις, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνιμα, καθώς έτσι θα μπορείτε εύκολα να τις αφαιρέσετε όταν το παιδί σας μεγαλώσει και «φύγει» από τη συγκεκριμένη φάση παιχνιδιού.