Τα παιδιά αλλάζουν τόσο γρήγορα και ξεπερνούν αυτό που μπορεί να τους άρεσε χρόνια πριν, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε ένα στυλ για το παιδικό που μπορεί να εξελιχθεί μαζί του. Ένα μέρος όπου τα μικρά σας μπορούν να εκφραστούν και να απολαύσουν τον χρόνο τους.

Στο παιδικό δωμάτιο..

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ διασκέδασης και λειτουργίας και η παροχή ενός χώρου για να απολαύσουν τις διακοπές τους, να διαβάσουν και να μάθουν, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να κοιμηθούν, όχι μόνο θα ωφελήσουν το παιδί σας, αλλά θα σας γλιτώσουν και από διακοσμητικά λάθη που κοστίζουν χρόνο και χρήματα.

.. θα ξεκουράζεται

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας, η καλή βραδινή ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ανάπτυξή του, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε πρώτα τον σωστό χώρο ύπνου. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Το φως, για παράδειγμα, είναι το κλειδί όταν το παιδί σας θέλει να παίξει ή να ντυθεί, αλλά το βράδυ θα πρέπει να περιορίσετε τον φωτισμό για να μην ενοχλήσετε τον ύπνο του. Οι περσίδες συσκότισης θα βοηθήσουν, ενώ ένα φωτάκι νύχτας για μικρότερα παιδιά θα προσθέσει άνεση και θα εξασφαλίσει ότι δεν σκοντάφτουν πάνω σε παιχνίδια αν σηκωθούν.

Όσον αφορά το θέμα των παιχνιδιών, το να είναι τόσο κοντά μπορεί να αποτελέσει πειρασμός να σηκωθεί από το κρεβάτι και να παίξει, οπότε θα πρέπει να λάβετε και αυτό υπόψη. Μετά, φυσικά, υπάρχει το κρεβάτι. Μόλις το μικρό σας μεγαλώσει αρκετά για να έχει το δικό του κατάλληλο κρεβάτι, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τι σχέδιο να επιλέξετε.

.. θα παίζει

Όσο πιο ευφάνταστο και πολύχρωμο το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας, τόσο καλύτερα θα εξάψετε τη φαντασία του. Σκεφτείτε το ως ένα μέρος ελευθερίας, έκφρασης και πολλής δραστηριότητας, που θα χρησιμοποιείται πάρα πολύ ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι ευκαιρίες για παιχνίδι στην ύπαιθρο είναι περιορισμένες.

Τα παιδιά λατρεύουν να σκαρφαλώνουν, να γλιστρούν, να κρύβονται, να αναπηδούν, να χτίζουν, επομένως η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να διακοσμείται με αυτές τις δραστηριότητες κατά νου. Η αποθήκευση παιχνιδιών είναι απολύτως βασικό μυστικό για ένα επιτυχημένο σχέδιο.

Κομμάτια διπλής χρήσης, όπως τα μπαούλα που διπλασιάζονται ως κάθισμα, είναι πάντα εύχρηστα. Η διατήρηση της τάξης του δωματίου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η σωστή αποθήκευση μπορεί να βοηθήσει.

.. θα μαθαίνει

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που βοηθά το παιδί σας να αναπτυχθεί είναι εφικτό ανεξάρτητα από την ηλικία του. Από όταν είναι μωρά στην κούνια τους, όπου τα έντονα χρώματα μπορούν να διεγείρουν τις αισθήσεις τους, μέχρι τους εφήβους, όπου μπορείτε να τους προσφέρετε έναν δημιουργικό χώρο για να διαβάσουν, να απολαύσουν χόμπι και να διαβάσουν για το σχολείο.

Μπορείτε να απολαύσετε την κομψή εμφάνιση του δωματίου του παιδιού σας, ενώ γνωρίζετε επίσης ότι το μικρό σας θα αποκτήσει νέες γνώσεις και να ενθαρρύνεται από το περιβάλλον του σπιτιού του να διατηρεί το μυαλό του ενεργό μέσω της μάθησης και της απομνημόνευσης.