«Μαμά, το θέλω αυτό;», «Και αυτό;», «Θα μου πάρεις κι’ αυτό;»…

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ακούστε το παιδί σας να ζητάει τα πάντα… όλα.

«Τα περισσότερα παιδιά τα θέλουν όλα κι αν δεν τους βάλουμε όρια, ότι βλέπουν θα τους αρέσει και θα το θέλουν. Παίζει ρόλο και πως το αντιμετωπίζουν οι γονείς. Αν προσφέρουμε τα πάντα είναι λογικό το παιδί να επιζητά ότι βλέπει», είπε η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

Το βασικό είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να βάλουν όρια στα παιδιά τους.

Πολλές φορές οι γονείς έχουν την τάση να φέρνουν καθημερινά μικροδωράκια στα παιδιά, όμως έτσι το παιδί συνηθίζει και μετά θα περιμένει πρώτα το δωράκι και μετά τον γονιό.

Εκείνο που τα παιδιά έχουν ανάγκη είναι η παρουσία των γονιών τους, η αγάπη και η φροντίδα. Από την πλευρά τους, οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν μία κριτική στάση.

Το παιδί που ξέρει τι θέλει ζητάει το παιχνίδι που έχει πραγματικά ανάγκη. Επιπλέον, πολλές φορές τα παιδιά μιμούνται τις υπερκαταναλωτικές συνήθειες των γονιών τους, καθώς οι γονείς είναι εκείνοι που διδάσκουν πως τα παιδιά θα διαχειριστούν και θα αντιμετωπίσουν τα υλικά αγαθά.

Η κ. Καπάτου, μιλώντας στo Mega και στην εκπομπή «Όλα για την ζωή μας» ανέφερε ότι ο υπερκαταναλωτικός γονέας σημαίνει υπερκαταναλωτικό παιδί.

Δείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες της παιδοψυχολόγου Αλέξάνδρας Καππάτου.