Μπορεί να τα έχουν όλα, ομορφιά, διασημότητα, πλούτη, όμως ο ρόλος της νέας μητέρας φαίνεται ότι τις εξισώνει με όλες τις υπόλοιπες μαμάδες. Η Kate Upton, η Meghan Markle, η Gigi Hadid και η Emily Ratajkowski εξηγούν ότι, αν και δεν παραμελούν τον εαυτό τους, έχουν αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των μικρών τους, γι’ αυτό η φροντίδα τους περιορίζεται στα ουσιώδη.

Εξάλλου «το διάστημα μετά τον τοκετό, τουλάχιστον για 2-3 μήνες, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για πολύπλοκες φροντίδες αντιγήρανσης, αλλά για εντατική θρέψη, ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο δέρμα και το σώμα σας να ξαναβρούν με φυσικό τρόπο την ισορροπία τους», εξηγεί η Nichola Joss, η αγαπημένη αισθητικός της Meghan Markle.

Gigi Hadid

Τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς, σε ηλικία μόλις 25 ετών και στο απόγειο της καριέρας της, το top model γέννησε την Khai. Ωστόσο, όπως κάθε νέα μαμά ανεξαρτήτως ηλικίας, έτσι και η Gigi Hadid ακολουθεί μια πολύ απλή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, με τα απολύτως απαραίτητα βήματα, που είναι εύκολα και γρήγορα.

«Δεν χρειάζεται να πληρώνεις πολλά χρήματα για καλλυντικά. Θεωρώ ότι κι εκείνα που διατίθενται στο φαρμακείο είναι εξαιρετικά», αποκαλύπτει η διάσημη καλλονή.

Η beauty ρουτίνα της

1. Για τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού επιλέγει ένα απαλό καθαριστικό γαλάκτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για τον ευαίσθητο και ξηρό τύπο επιδερμίδας.

2. Αντί για ορό, χρησιμοποιεί ένα μείγμα από έλαιo moringa και αιθέριο έλαιο από φύλλα νεραντζιάς, συστατικά που διατηρούν την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος και την παραγωγή του σμήγματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Ετσι το συγκεκριμένο σύμπλεγμα αντιμετωπίζει ατέλειες, όπως σπυράκια, υπερβολικό σμήγμα και αφυδάτωση.

3. Τον χειμώνα, μετά τη γέννα, αντικατέστησε την ενυδατική της με μια πιο ενισχυμένη, παχύρρευστη σύνθεση για ξηρή επιδερμίδα.

4. Τέλος, στα χείλη απλώνει ένα πολυχρηστικό, παχύρρευστο μπαλμ, χωρίς άρωμα, συστατικά ζωικής προέλευσης και parabens, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επουλωτική θεραπεία σε κάθε ξηρό και αφυδατωμένο σημείο του προσώπου αλλά και στα πετσάκια γύρω από τα νύχια.

Meghan Markle

Η δημοφιλής βασιλική celebrity έφερε στον κόσμο τον Ιούνιο το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι, τη Lilibet «Lili» Diana Mountbatten – Windsor. Ο

σον αφορά την καθημερινή περιποίησή της, ακολουθεί πιστά τις συμβουλές της αγαπημένης της αισθητικού Nichola Joss που διαμορφώνουν το εξής τρίπτυχο: καθαρισμός, ενυδάτωση και θρέψη, με όσο το δυνατόν πιο φυσικές καλλυντικές συνθέσεις. «Αν ωστόσο αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής ή αυξημένης ευαισθησίας, καλό είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο», προτρέπει η Joss.

Η beauty ρουτίνα της

1. Χρησιμοποιεί πρωί και βράδυ ένα έλαιο καθαρισμού, το οποίο απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ελαστικότητα και τη λάμψη του προσώπου της.

2. Αφιερώνει ένα λεπτό την ημέρα για να κάνει μασάζ στο πρόσωπο καθώς εφαρμόζει την κρέμα νύχτας. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό και βαθιά θρεπτικό μπαλμ με αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, μελισσοκέρι και βιταμίνες, που αντιμετωπίζει τα σημάδια κούρασης της επιδερμίδας.

3. Πριν από το ντους, αφιερώνει άλλο ένα λεπτό για να κάνει στεγνό βούρτσισμα στο σώμα προκειμένου να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες.

4. Για το ντους της χρησιμοποιεί ένα ειδικό έλαιο καθαρισμού με βοτανικά εκχυλίσματα που περιποιείται τις ραγάδες και προλαμβάνει νέες.

Kate Upton

Η ξανθιά καλλονή, κορυφαίο μοντέλο και ηθοποιός, μαζί με τον σύζυγό της Justin Verlander, διάσημο αθλητή του μπέιζμπολ, καλωσόρισαν πριν από δύο χρόνια την κόρη τους Ζενεβιέβ. «Για μένα, το να μη χρησιμοποιώ μέικ απ σημαίνει ότι αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου με όλες του τις ατέλειες.

Για παράδειγμα, μετά την εγκυμοσύνη η επιδερμίδα μου παρουσίασε μέλασμα, αλλά, ξέρετε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, ίσα ίσα που το αγαπώ» αναφέρει η Upton.

Και ποιος είναι ο απαράβατος κανόνας της περιποίησής της; «Η συνέπεια», απαντά. «Με τη δουλειά μου και τη φροντίδα ενός δίχρονου παιδιού είναι δύσκολο να διατηρήσω μια πολύπλοκη διαδικασία περιποίησης». Ετσι ακολουθεί τα εξής απλά βήματα:

Η beauty ρουτίνα της

1. Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας της επιλέγει δίσκους καθαρισμού και απολέπισης εμποτισμένους με οξέα φρούτων, που αφήνουν απαλή, λεία και καθαρή την επιδερμίδα, ενώ συμβάλλουν στην εξομοίωση του τόνου της.

2. Επειτα απλώνει έναν ορό με υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση σε βάθος.

3. Αφού απορροφηθεί, χρησιμοποιεί μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα με βοτανικά εκχυλίσματα, που καταπραΰνει και θρέφει το ευαίσθητο δέρμα, και φυσικά το αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη.

4. Τέλος, για να αντιμετωπίσει το μέλασμα, εφαρμόζει μάσκες με οξέα φρούτων, που βελτιώνουν τον τόνο της επιδερμίδας και χαρίζουν λάμψη.

Emily Ratajkowski

«Το δέρμα μου δεν είναι στα καλύτερά του» ομολόγησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της που συνέπεσε με την καραντίνα. Η 30χρονη καλλονή, που ύστερα από μια κορυφαία καριέρα στο μόντελινγκ μεταπήδησε στον χώρο της υποκριτικής, γέννησε τον Μάρτιο ένα αγοράκι. Τι έκανε λοιπόν για να επαναφέρει την ισορροπία και την ομορφιά της επιδερμίδας της; Οπως αποκάλυψε στους 21 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, η φροντίδα της εντάσσεται στο πλαίσιο του μινιμαλισμού. Emily Ratajkowski

Η beauty ρουτίνα της

1. Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας της επιλέγει ένα μπαλμ καθαρισμού με βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία, που καθαρίζει απαλά και αποτοξινώνει, ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος.

2. Επειτα, απλώνει ένα σύμπλεγμα από έλαια, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά στοιχεία που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

3. Το επόμενο βήμα της ενυδάτωσής της είναι μια αντιγηραντική κρέμα με φερουλικό οξύ και ρετινόλη, που κάνει λεία την επιδερμίδα και αυξάνει τη λάμψη της. Η σύνθεση που χρησιμοποιεί είναι κατάλληλη για πρωί και βράδυ και για κάθε τύπο δέρματος.

4. Τέλος, για τα σπυράκια που εμφανίζονται κατά καιρούς (ναι, ακόμα και τα διάσημα μοντέλα έχουν τάσεις ακμής) χρησιμοποιεί τοπικά ένα τζελ με σαλικυλικό οξύ, από το φαρμακείο, που τα καταπολεμά αποτελεσματικά και γρήγορα και ρυθμίζει το περιττό σμήγμα.