Από τις αρχές Νοεμβρίου η πόλη ξεκίνησε σιγά σιγά να βάζει τα γιορτινά της και τα μαγαζιά έχουν γεμίσει στολίδια, χρυσές και κόκκινες κορδέλες, αγγελάκια, αστεράκια και χρυσόσκονες.

Πότε όμως είναι η κατάλληλη μέρα για στολίσουμε χριστουγεννιάτικα το σπίτι μας;

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ERF, τα περισσότερα νοικοκυριά θα στολίσουν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Η μέρα δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς σύμφωνα με την παράδοση τα στολίδια πρέπει να μπαίνουν τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε άλλο σημείο της έρευνάς του στη Βρετανία, το ERF διαπίστωσε επίσης ότι οι νεότεροι έβαλαν τα διακοσμητικά τους νωρίτερα, με εκείνους κάτω των 35 ετών να επιλέγουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους 29 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.  Όσον αφορά το είδος των δέντρων που αγοράζουν οι Βρετανοί, πάνω από το 68% των ανθρώπων επιλέγουν ένα τεχνητό δέντρο που μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν κάθε χρόνο, ενώ το 6% των Βρετανών δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το βάλουν καθόλου.

Η ομάδα του ERF προσθέτει: «Τα χρήματα είναι μια τεράστια ανησυχία για τους ανθρώπους αυτήν την εποχή του χρόνου, και η έρευνα από το ERF δείχνει ότι περισσότερο από το ένα πέμπτο δεν θα ξοδέψει τίποτα σε διακοσμητικά με την επαναχρησιμοποίησή τους από το προηγούμενο έτος. Στο αντίθετο άκρο, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) θα ξοδεύει ευχαρίστως πάνω από 100 λίρες κάθε χρόνο σε καινούργια στολίδια».