Γεμάτο ή και χωρίς μαλλιά, με ίσια ή και σγουρά. Μόλις ανακαλύψτε ότι το παιδάκι σας είναι καθ’οδόν, θα αρχίσετε να αναρωτιέστε πώς θα είναι τα μικρό σας, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών τους. Αν και θα ήταν καλή εικασία ότι τα μωρά θα γεννιούνταν με παρόμοια με εσάς μαλλιά, δεν είναι πάντα και η πιο ρεαλιστική.

Οι ενδείξεις ότι τα μαλλιά του θα είναι σγουρά

Μερικές από τις ενδείξεις ότι τα μαλλιά του παιδιού, μεγαλώνοντας θα είναι σγουρά περιλαμβάνουν:

Γενετική

Ο μεγαλύτερος παράγοντας για να καθοριστεί εάν τα μωρά θα έχουν σγουρά μαλλιά είναι οι γονείς τους. Εάν κάποιος από τους δύο έχει όμορφες μπούκλες, τότε είναι πιθανό να έχει και το παιδί.

Μάλιστα αν υπάρχουν πρόγονοι των μελλοντικών γονέων που είχαν σγουρά μαλλιά και αυτά τα γονίδια υπάρχουν στο DNA τους, ακόμα κι αν και οι δύο γονείς έχουν εντελώς ίσια μαλλιά, υπάρχει πιθανότητα να έχει σγουρά μαλλιά.

Καούρα

Φημολογείται ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν συχνά παλινδρόμηση ή καούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα γεννήσουν ένα μωρό με πυκνά μαλλιά. Και μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλή φήμη.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns’ Hopkins, όταν οι γυναίκες υπέφεραν από καούρα ή παλινδρόμηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το 82% των μωρών γεννήθηκε με πλούσια πυκνά μαλλιά.

Η σκέψη των ερευνητών είναι ότι η ίδια ορμόνη που προκαλεί το άνοιγμα του οισοφάγου και επιτρέπει στο οξύ να ρέει προς τα πάνω αντί προς τα κάτω, μπορεί να είναι υπεύθυνη για την τριχοφυΐα που έχουν τα μωρά ενώ βρίσκονται στη μήτρα.

Φριζαρισμένα μαλλιά όταν γεννιέται

Όταν τα νεογέννητα έχουν φριζαρισμένα μαλλιά, είναι μεγάλη η πιθανότητα τα μαλλιά που αναπτύσσονται να είναι κυματιστά έως σγουρά. Ως εκ τούτου, οι γονείς θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά για τις πρώτες ενδείξεις ότι έρχονται μπούκλες.

Τα μαλλιά είναι απίστευτα ογκώδη

Τα μωρά που έχουν ίσια μαλλιά θα πάνε για ύπνο και θα ξυπνήσουν με τα μαλλιά τους να φαίνονται περίπου το ίδιο. Για τα παιδιά που θα αναπτύξουν σγουρά μαλλιά, ο όγκος τους θα φαίνεται σημαντικά μεγαλύτερος κάθε φορά που ξυπνούν.

Αυτό διότι τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ογκώδη από τα ίσια. Ως εκ τούτου, εκείνα τα μωρά που θα έχουν σγουρά μαλλιά θα αρχίσουν να παρουσιάζουν έναν συνδυασμό μπούκλας και φριζαρίσματος.