Κάθε Σαββατοκύριακο στις 08:50, στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μας δείχνει πώς να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να ζούμε με ισορροπία.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, η εκπομπή βάζει στο μικροσκόπιο τους υδατάνθρακες και τα τρόφιμα όπως το ψωμί, τις πατάτες, τα μακαρόνια, το ρύζι αλλά και τα γλυκά. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν «απαγορευμένες» τροφές απλώς και μόνο επειδή περιέχουν υδατάνθρακες. Τονίζουν όμως παράλληλα ότι η υπερβολική κατανάλωσή τους ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας.

 

 

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η δημοσιογράφος Κατερίνα Λάσπα, η οποία μιλάει για τους υδατάνθρακες που περιλαμβάνει στη διατροφή της, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους καταφέρνει να μην «ξεφεύγει» στην κατανάλωσή τους.

Στις υπόλοιπες ενότητες της εκπομπής μαθαίνουμε πώς θα δώσουμε γεύση στη διατροφή χωρίς αλάτι, ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της κατάψυξης ωαρίων, αλλά και πώς εξηγείται η συνήθεια του κουτσομπολιού.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, η εκπομπή ασχολείται με τις καούρες, τη δυσάρεστη δηλαδή αίσθηση «καψίματος» στο στήθος μετά το γεύμα. Οι ειδικοί εξηγούν τα αίτια της καούρας και επισημαίνουν ότι δεν σχετίζεται πάντα με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια πάθηση που ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και εκδηλώνεται με ποικίλα διαφορετικά συμπτώματα.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται τον δημοσιογράφο Στέφανο Κωνσταντινίδη, ο οποίος μιλάει για τη δική του περιπέτεια με τις καούρες και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης θέματα για τις διαφορές ανδρών και γυναικών στον σωματικό πόνο καθώς και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, ενώ μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς με ένα βίντεο για τα φυσικά και τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 08:50 ΣΤΟ MEGA

 

#OlaGiaTiZoiMas