Η επιλογή ανάμεσα στις διαφορετικές αποχρώσεις και τα χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο, μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση. Τα διαφορετικά χρώματα μπορούν να έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό του παιδιού, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Γιατί να επιλέξετε τα ζεστά χρώματα για το βρεφικό

Γενικά, τα ζεστά χρώματα προκαλούν ευτυχία και άνεση, δημιουργώντας οικειότητα κάνοντας τους μεγάλους, ανοιχτούς χώρους να φαίνονται πιο ζεστοί και φιλόξενοι. Οι έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου μπορούν να τονώσουν το μυαλό και να έχουν τονωτική επίδραση στο σώμα.

Αν και αυτό είναι ευεργετικό για την ανάπτυξη του παιδιού, δεν θα βοηθήσει τον ύπνο ενός ιδιαίτερα ενεργητικού και δραστήριου νηπίου. Έτσι, είναι καλό να χρησιμοποιούμε τα ζεστά χρώματα με μέτρο. Αντί να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο με έντονο κόκκινο ή έντονο κίτρινο χρώμα, δοκιμάστε να βάψετε έναν τοίχο για να δώσετε έμφαση.

Μπορείτε στις ίδιες αποχρώσεις να κινηθείτε και σε αξεσουάρ, που μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή να μετακινηθούν. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα ζεστά χρώματα με πιο ψυχρές αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ισορροπίας.

Κόκκινο

Πλούσιο και πολύ έντονο, το κόκκινο διεγείρει και δίνει ενέργεια στο σώμα, αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό, τον ρυθμό της αναπνοής και την αρτηριακή πίεση.

Μάλιστα, ορισμένες μελέτες προτείνουν ότι οι σωματικές επιδράσεις που σχετίζονται με το κόκκινο χρώμα αυξάνουν την αθλητική ικανότητα. Οπότε μπορεί να έχετε.. ένα μικρό αθλητή στα χέρια σας. Επειδή όμως, το κόκκινο είναι έντονο χρώμα, περιορίστε το σε μερικές πινελιές που θα χαρίσουν ενέργεια στο χώρο χωρίς να δημιουργούν.. πονοκέφαλο.

Ροζ

Αγαπημένο παγκοσμίως, το ροζ προκαλεί ενσυναίσθηση και δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, παρά την αρχική ηρεμιστική του δράση, το ροζ μπορεί να γίνει ερεθιστικό με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε διέγερση και άγχος.

Για αυτό περιορίστε το σε αξεσουάρ και μερικά μοτίβα στον τοίχο, σε συνδυασμό με πιο ψυχρά χρώματα.

Κίτρινο

Φωτεινό και χαρούμενο, το κίτρινο συνδέεται με την ευτυχία και το κίνητρο. Τα απαλά, διακριτικά κίτρινα προάγουν τη συγκέντρωση, ενώ οι φωτεινότερες αποχρώσεις μπορούν να τονώσουν τη μνήμη και να αυξήσουν τον μεταβολισμό.

Και σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιήσετε με μέτρο, καθώς σε μεγάλο μέρος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης.