Ως νέοι γονείς, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν κοιμάστε αρκετά, αλλά το αν το μωρό σας κοιμάται επαρκώς ή όχι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί. Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία του μωρού σας. Γνωρίζοντας πόσο πρέπει να κοιμάται το μωρό σας και τα σημάδια της στέρησης ύπνου θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε ότι το μικρό σας ξεκουράζεται όσο χρειάζεται.

Τα σημάδια ότι το μωρό δεν κοιμάται αρκετά

Εάν υποψιάζεστε ότι το μωρό σας δεν κοιμάται αρκετά, υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

Ανήσυχο μωρό

Η φασαρία είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα μωρά επικοινωνούν τις ανάγκες τους. Ωστόσο, εάν το μωρό σας τείνει να είναι πιο ανήσυχο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν κοιμάται αρκετά.

Δυσκολία ύπνου τη νύχτα

Ακριβώς όπως οι ενήλικες, έτσι και τα μωρά όταν κουράζονται υπερβολικά, συχνά υπερδιεγείρονται και δυσκολεύονται να πέσουν και να κοιμηθούν.

Υπνάκος για πολύ λίγη ώρα

Εάν το μωρό σας δεν κοιμάται για αρκετό χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε στέρηση ύπνου. Τα νεογέννητα μπορεί να κοιμούνται μόνο για 10-15 λεπτά τη φορά, αλλά στους τρεις μήνες, τα 30-45 λεπτά ανά μεσημεριανό ύπνο είναι πιο συχνά. Μόλις το μωρό σας γίνει επτά μηνών, μπορείτε να περιμένετε να κοιμάται για μία ώρα ή περισσότερο τη φορά.

Σήματα… υπνηλίας

Με τον καιρό, θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σήματα του μωρού σας ότι είναι κουρασμένο. Μερικές συνηθισμένες χειρονομίες που μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι ώρα για ύπνο περιλαμβάνουν το χασμουρητό, το τρίψιμο των ματιών του και το τράβηγμα των αυτιών του.

Έλλειψη ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον του

Το πόσο αλληλεπιδρά το μωρό σας με τον κόσμο του εξαρτάται από την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξής του, αλλά εάν το μωρό σας φαίνεται ληθαργικό ή έχει ασυνήθιστη έλλειψη ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι στέρησης ύπνου.