Όταν διακοσμείτε τους χώρους σας και ειδικά το παιδικό δωμάτιο, οι κανόνες μπορούν να σας βοηθήσουν όταν αποφασίζετε πράγματα όπως πόσο ψηλά κρεμάσετε τις κουρτίνες ή το χρώμα που θέλετε να επιλέξετε. Οι καλύτεροι κανόνες διακόσμησης είναι απαραίτητοι για να ολοκληρώσετε τα βασικά αλλά πολλοί κανόνες δημιουργήθηκαν για αισθητικούς λόγους και δεν έχουν καθοριστεί.

Οι πιο όμορφοι και φιλόξενοι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται όταν είστε έτοιμοι να πάρετε δημιουργικά.. ρίσκα, παραβιάζοντας μερικούς από τους κανόνες διακόσμησης στην πορεία. Μερικοί που θέλετε να αγνοήσετε, περιλαμβάνουν:

Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν όλα στο παιδικό

Πραγματικά δεν χρειάζεται να ταιριάζουν όλα. Εάν ακολουθείτε τις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού, αυτό είναι λιγότερο σημαντικό από ποτέ. Ο στόχος της δημιουργίας ενός όμορφου χώρου είναι να φαίνεται ελαφρώς ακούσιος.

Τα χρώματα του παιδικού δωματίου δεν χρειάζεται να ταιριάζουν απόλυτα, αρκεί να φαίνονται καλά μαζί. Μπορείτε να συνδυάσετε απίθανα χρώματα όταν δημιουργείτε ένα συνδυασμό χρωμάτων, αρκεί το αποτέλεσμα να ταιριάζει στο δικό σας στυλ ή ακόμα καλύτερα στο στυλ του παιδιού.

Σκούρες πινελιές ακόμα και σε μικρό δωμάτιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς σκούρα χρώματα σε μικρούς χώρους. Αυτός ο κανόνας είναι αρκετά ξεπερασμένος. Ένα από τα κορυφαία κόλπα για να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να βάψετε τους τοίχους με ανοιχτά ουδέτερα χρώματα.

Εάν ο στόχος σας είναι να διακοσμήσετε όμορφα το δωμάτιό σας, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τότε μπορείτε να κάμψετε εντελώς αυτόν τον κανόνα. Θα χρειαστεί όμως να δοκιμάσετε τα σκούρα χρώματα της επιλογής σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν στο μικρό δωμάτιο.

Το ταβάνι δεν χρειάζεται να είναι λευκό

Το ταβάνι θα μπορούσε να είναι το τέλειο σημείο για μια υπέροχη πινελιά από χρώματα, που χαρίζουν άλλη αισθητική στον χώρο σας. Δοκιμάστε λοιπόν, να προσαρμόσετε το χρώμα της επιλογής σας, αφού πρώτα το δοκιμάσετε.

Μία από τις διασημότερες επιλογές περιλαμβάνουν το ανοιχτό μπλε με αστέρια, που θα μπορεί να βλέπει το παιδί λίγο πριν κοιμηθεί για να χαλαρώνει.