Τριανταπέντε χρόνια δεν είναι και λίγα. Από την εποχή που οι περισσότεροι σημερινοί γονείς διανύαμε τα πρώτα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας, μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών μας, ο κόσμος μας έχει αλλάξει ριζικά. Όμως ό,τι αξίζει, μικρό ή μεγάλο, επιβιώνει – και καταφέρνει ακόμη να μας συγκινεί, ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια που αγαπήσαμε. Τα Sylvanian Families ανήκουν με σιγουριά σε αυτή την κατηγορία και δεν είναι καθόλου τυχαίο που από το 1985 μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να διατίθενται σε πολλά καταστήματα παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο.

Αν δεν είστε από τους τυχερούς που μεγάλωσαν μαζί τους, επιτρέψτε μας να σας τα συστήσουμε.

Παιχνίδια από καλές οικογένειες

To 1985, λοιπόν, οι Sylvanian Families «γεννιούνται» για πρώτη φορά στην Ιαπωνία. Τρισχαριτωμένα ζωάκια με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και προσεγμένα ρούχα, ζουν στο (λεπτομερέστατο) φανταστικό χωριό των Sylvanian, με βάση τρεις αξίες που όλοι θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας: Φύση, Οικογένεια και Αγάπη. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου παράξενο που μέσα σε λίγο καιρό από την πρώτη κυκλοφορία τους, οι Sylvanian Families κατέκτησαν τον πλανήτη, ενώ στην πατρίδα τους, την Ιαπωνία, έχουν αποκτήσει και το ολοδικό τους θεματικό πάρκο. Εκτός από το παιδικό φανατικό κοινό τους – και τους ενήλικες που τα θέλουν στη ζωή τους ως ενθύμια της παιδικής τους ηλικίας – αποτελούν και αγαπημένο αντικείμενο συλλεκτών από όλο τον κόσμο. Όμως κανείς δεν τα απολαμβάνει όσο τα παιδιά μας.

Εξερευνώντας τη φαντασία και το συναίσθημα

Τα Sylvanian Families εξάπτουν, αλλά δεν κατευθύνουν τη φαντασία των παιδιών. Οι φιγούρες ζουν στα δικά τους σπιτάκια, εργάζονται στα δικά τους μαγαζιά… που όλα μαζί μπορούν να ενωθούν για να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες μικροσκοπικές πόλεις. Οι μινιατούρες είναι τόσο λεπτομερείς που οι μικρές κοινότητες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, που αναλαμβάνουν να «γράψουν» τις δικές τους ιστορίες – και να εξερευνήσουν μια σειρά από δεξιότητες.

Στη διαδικασία του παιχνιδιού κυριαρχεί ο συναισθηματικός τους κόσμος. Οι χαριτωμένες μινιατούρες-ζωάκια δημιουργούν τις δικές τους σχέσεις, φροντίζουν τις οικογένειές τους, κάνουν λάθη, όμως εντέλει μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται καλά το ένα στο άλλο. Μαζί τους και τα παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να διοχετεύσουν τις δικές τους απορίες, ανησυχίες και πηγές χαράς μέσα σε παιχνίδια ρόλων, και έτσι να αναπτυχθούν.

Ταυτόχρονα, τα αμέτρητα έπιπλα, αξεσουάρ και χώροι των Sylvanian Families τους επιτρέπουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους – από τη διακόσμηση, μέχρι το… styling. Κι όλα αυτά μέσα από αντικείμενα που λειτουργούν ως πραγματικά στολίδια για το παιδικό δωμάτιο και που, χάρη στην ποικιλία τους, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν μοναδικές συλλογές, που δεν μοιάζουν με καμία άλλη.

Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού

Ξεκινώντας τη συλλογή τους από την ηλικία των τριών ετών και έπειτα, τα παιδιά μας μπορούν να απασχοληθούν για αμέτρητες ώρες – και κάθε φορά που παίζουν με τις φιγούρες τους είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Έτσι, οι Sylvanian Families μπορούν να γίνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι για χρόνια. Και χάρη στην αποδεδειγμένη διαχρονικότητά τους, να περάσουν αργότερα στα δικά τους παιδιά.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα των Sylvanian Families, μπορούμε να βρούμε πλούσιο υλικό για τη δημιουργική τους απασχόληση. Από apps με παιχνίδια με τους αγαπημένους Sylvanian ήρωες, μέχρι σελίδες που μπορούμε να τυπώσουμε για να τις χρωματίσουν τα παιδιά – και, φυσικά, πολλά βίντεο με τις περιπέτειες των γλυκών οικογενειών. Όσο για τις ίδιες τις μινιατούρες; Δεν χρειάζεται να τις ψάξουμε και πολύ, αφού είναι διαθέσιμες σε πολλά καταστήματα παιχνιδιών σε όλη την Ελλάδα.