Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας και να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε ένα μίνι σπα, χρησιμοποιώντας ως  κύριο καλλυντικό ένα πολυχρηστικό έλαιο. Η καθημερινή εφαρμογή του μαζί με κάποια απλά tips θα κάνουν άμεσα το δέρμα ελαστικό, πολύ πιο λαμπερό και υγιές. Όσο για τα μαλλιά, η συστηματική εφαρμογή  του θα επανορθώσει την τρίχα, προλαμβάνοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα αλλά και το φριζάρισμα.

Τι ψάχνουμε σε ένα αποτελεσματικό πολυχρηστικό έλαιο:

Μερικοί από τους πιο πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες που συνθέτουν ένα πολυχρηστικό έλαιο είναι: έλαιο χοχόμπα, αμυγδαλέλαιο, αιθέριο έλαιο λεβάντας βιταμίνη Ε, κερατινοκύτταρα (ceramides), αργκάν, έλαιο γιασεμί, έλαιο αβοκάντο καθώς και έλαια από καρπούς όπως macademia. Επιπλέον καλό είναι να επιλέξουμε ένα  dry oil ώστε να απορροφάται εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

#1: Σώμα

Το βράδυ, μια-δυο ώρες πριν κοιμηθούμε, κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από το πολυχρηστικό έλαιο. H θερμοκρασία του νερού θα βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν και να απορροφήσουν βαθιά τα πολύτιμα συστατικά του ελαίου. Χαλαρώνουμε περίπου 20-30’ στην μπανιέρα και βγαίνοντας, σκουπιζόμαστε ταμποναριστά. Αμέσως θα διαπιστώσουμε πόσο λεία και λαμπερή έχει γίνει η επιδερμίδα μας.

#2: Πρόσωπο

Πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, ρίχνουμε λίγες σταγόνες πολυχρηστικού ελαίου στις παλάμες μας και τις τρίβουμε μέχρι να ζεσταθεί το προϊόν. Στη συνέχεια, ακουμπάμε τις παλάμες μας στο μέτωπο και τα μάγουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ. Επιμένουμε στους κροτάφους και στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Η όψη μας θα γίνει άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη ενώ η υφή της επιδερμίδας θα γίνει βελούδινα απαλή κι ελαστική.

#3: Μαλλιά

Καθημερινά το εφαρμόζουμε στις ξηρές άκρες των μαλλιών για επανόρθωση και προστασία από το καθημερινό styling καθώς την ψαλίδα. Αν έχουμε σγουρά μαλλιά κάνουμε το εξής: Για ακόμα πιο ενισχυμένη θρέψη, καλοσχηματισμένες μπούκλες και προστασία από το φριζάρισμα, αναμειγνύουμε λίγες σταγόνες του με ένα leave in conditioner και το απλώνουμε από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες.