Υλικά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γιαούρτι
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη

Διαδικασία

1. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη βανίλια.
2. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
3. Ρίξτε το γιαούρτι και τα αυγά, ένα ένα στο μείγμα του βουτύρου ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
4. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, αφού την βουτυρώσετε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου μία ώρα.