Μαγική, γεμάτη συναισθήματα – και ενίοτε κουραστική – η περίοδος της κύησης είναι πρώτα από όλα περίοδος αλλαγών. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για το πρώτο μας παιδί, σε αυτό το διάστημα χαράζουμε εκ νέου ολόκληρα κομμάτια της ζωής μας, για να προσαρμοστούμε στα νέα, ευχάριστα δεδομένα, αισθανόμαστε τον εαυτό μας να αλλάζει… και μαζί και το σώμα μας. Αυτό το τελευταίο δεν μας ενθουσιάζει πάντα.

Είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι περισσότερες δεν έχουμε φτάσει στα… ανώτερα επίπεδα nirvana που θα μας έκαναν να αδιαφορούμε για την αύξηση του βάρους μας ή για την εμφάνιση ατελειών στο δέρμα μας. Και δεν πρέπει να είναι αυτός ο στόχος. Η φροντίδα του μωρού μας μπορεί να είναι προτεραιότητα ήδη από τη στιγμή που το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό, όμως πάντα (πρέπει να) υπάρχει χώρος και για τη φροντίδα του εαυτού μας. Ας μάθουμε πώς να του δείχνουμε την αγάπη μας.

.

 

Αγαπώντας τον εαυτό μας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ναι, μεγαλώνουμε έναν ολόκληρο άνθρωπο μέσα στο σώμα μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να «ακούμε» τις δικές μας ανάγκες. Εξάλλου, άμεσα ή έμμεσα, το self-care καταλήγει να κάνει καλό και στο ίδιο το μωρό μας που αναπτύσσεται. Ακόμη κι όταν πρόκειται για πρακτικές που επηρεάζουν μόνο την ψυχολογία μας.

Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας

Όλες μας έχουμε επιλέξει έναν γιατρό, που θα μας υποστηρίζει και θα μας καθοδηγεί. Καλό είναι να ακούμε και αυτά που έχει να μας πει. Όσο σωστές και αν είναι οι γενικές συμβουλές που διαβάζουμε, μόνο εκείνος ή εκείνη γνωρίζει τις ατομικές μας ανάγκες, είτε σχετίζονται με τα συμπτώματα της κύησης, είτε με την ανησυχία μας για την εμφάνιση ραγάδων.

Ξεκινάμε από τα βασικά

H ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες σε κάθε φάση της ζωής μας. Και στη διάρκεια της κύησης γίνονται ακόμη πιο σημαντικές, τόσο για την υγεία, όσο και για την ψυχολογία μας. Άλλωστε, εκτός από την πρόληψη επιπλοκών και ενοχλήσεων και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη διάθεση.

Κάνουμε τα beaute μας

Η πρωινή και η βραδινή μας ιεροτελεστία ομορφιάς θα πρέπει να βρουν τον χώρο και το χρόνο τους και στη διάρκεια αυτών των εννέα ξεχωριστών μηνών. Επιλέγουμε όσο μπορούμε προϊόντα από φυσικά συστατικά και, εκτός από το πρόσωπό μας, δίνουμε έμφαση και στη φροντίδα του σώματός μας. Είναι σημαντικό να αγκαλιάσουμε τις αλλαγές που θα έρθουν σε αυτό το διάστημα – καθεμιά τους θα είναι κι ένα ενθύμιο από αυτό το μαγικό ταξίδι. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βοηθήσουμε το σώμα μας να αντεπεξέλθει σε αυτή τη νέα (και εξαιρετικά δύσκολη) δουλειά που ανέλαβε.

.

Για παράδειγμα, οι ραγάδες, ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια στα σώματα των μαμάδων, μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων. Αρκεί να απλώσουμε μια μικρή ποσότητα από την Κρέμα για Ραγάδες Mustela® ή το Λάδι για Ραγάδες Mustela®, δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, στην κοιλιά, στους γλουτούς και στο στήθος μας για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να αποκτήσει την ελαστικότητα που χρειάζεται. Το ζήτημα δεν είναι αποκλειστικά αισθητικό – όσο κι αν μας αρέσει να αισθανόμαστε μεταξένιο το δέρμα μας. Ποια δεν θέλει να αφήσει την αίσθηση του τραβήγματος στο παρελθόν;

Τα προϊόντα της Mustela® έκαναν θραύση εδώ στο imommy.gr, πρώτα από όλα εξαιτίας της σύνθεσής τους, τόσο στις σειρές για βρέφη και παιδιά, όσο και στην ολοκληρωμένη σειρά για νέες & μέλλουσες μαμάδες. Η Κρέμα για Ραγάδες Mustela® αποτελείται κατά 97% από συστατικά φυσικής προέλευσης και δεν περιέχει άρωμα, ενώ το Λάδι για Ραγάδες Mustela® αποτελείται από 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και είναι βιολογικά πιστοποιημένο. Και τα δύο προϊόντα έχουν ως βασικό ενεργό συστατικό το πατενταρισμένο εκχύλισμα από έλαιο maracuja (passion fruit), ενώ απορροφώνται πολύ γρήγορα μετά την εφαρμογή τους για να μπορούμε να ντυθούμε αμέσως. Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;

 

Κι αν εμφανιστούν ραγάδες;

Όση προσοχή κι αν δείξουμε, είναι πιθανό κάποια «άτακτα σημαδάκια» να κάνουν την εμφάνισή τους. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Τόσο στη διάρκεια της κύησης, όσο και στο πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό, το Serum για Ραγάδες Mustela®, με 96% συστατικά φυσικής προέλευσης, δρα στοχευμένα στις πρόσφατες ραγάδες, βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισής τους, ενυδατώνοντας βαθιά το δέρμα και ενισχύοντας την ελαστικότητά του. Οι νέες ραγάδες απαλύνονται τόσο ως προς το μήκος και το πλάτος όσο και ως προς το χρώμα και την υφή τους, ενώ το δέρμα της περιοχής γίνεται πιο ελαστικό – και πολύ πιο απαλό. Αρκεί να εφαρμόσουμε το Serum για Ραγάδες Mustela® με ενεργό συστατικό το πατενταρισμένο εκχύλισμα από έλαιο maracuja (passion fruit) πρωί και βράδυ επί οκτώ εβδομάδες επάνω στις νέες ραγάδες – αλλά προσοχή: όπως και με τα υπόλοιπα προϊόντα που προτείνουμε, αποφεύγουμε τις πρόσφατες ουλές καισαρικής τομής.

.

 

Οι ημέρες της μητέρας

Η ευτυχία των πρώτων ημερών με το μωρό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Το ίδιο και η κούραση. Όμως τίποτα καλό δεν προκύπτει όταν ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας.

Δημιουργούμε χώρο και χρόνο

Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση: η μόνη λύση στο χάος που ζουν οι νέοι γονείς. Προσπαθούμε να μην υποκύψουμε στον πειρασμό του ατέλειωτου multitasking, αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν δουλειές που απλώς δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή… και ότι μια από τις «υποχρεώσεις» που πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσουμε μέσα στην ημέρα μας είναι και η αυτοφροντίδα.

Μας δίνουμε αυτά που έχουμε ανάγκη

Αν στη διάρκεια της κύησης η διατροφή μας μπήκε στο επίκεντρο για να είμαστε σίγουρες ότι το μωρό μας αναπτύσσεται σωστά, τώρα πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα προκειμένου ο οργανισμός μας να ανταποκριθεί στην πρόκληση του θηλασμού, αλλά και της εξάντλησης των πρώτων μηνών με το βρέφος. Ακόμη κι αν έχουμε βάλει στόχο την απώλεια βάρους, αυτό θα πρέπει να συμβεί ήπια και σταδιακά, χωρίς να στερούμε από το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που τώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Φυσικά, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση, από τη στιγμή που θα το επιτρέψει ο γιατρός μας.

Θηλασμός χωρίς ενοχλήσεις

Ο θηλασμός, για όσες μπορούν και θέλουν να τον βάλουν στη ζωή τους, είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για τη σωματική ανάπτυξη του μωρού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του, όσο και για την εμβάθυνση του δικού μας δεσμού μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη υπόθεση. Οι περισσότερες μαμάδες αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις στις θηλές, οι οποίες ταλαιπωρούνται, ξηραίνονται και γίνονται πιο ευαίσθητες.

Και σε αυτή την περίπτωση, η χρήση κατάλληλων προϊόντων μπορεί να δώσει τη λύση – και για άλλη μια φορά, η σύνθεσή τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, η βιολογικά πιστοποιημένη, vegan Κρέμα για Θηλές Mustela® αποτελείται από 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και έχει βασικό ενεργό συστατικό το ελαιόλαδο. Έτσι, καταπραΰνει το δέρμα και συμβάλλει στην αποκατάστασή του, κάνοντας τον θηλασμό μια πολύ πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία. Η απουσία πρόσθετου αρώματος και η ουδέτερη φυσική μυρωδιά της εξασφαλίζει ότι και το μωράκι μας θα συνεχίσει να χαίρεται τα γεύματά του όσο και πριν, ενώ απλώνεται εύκολα και εφαρμόζει τέλεια στο δέρμα χάρη στην πλούσια και κρεμώδη υφή της. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξεβγάλουμε το προϊόν μετά την εφαρμογή του, παρά μόνο να συνεχίσουμε να καθαρίζουμε τις θηλές πριν τον θηλασμό, ακριβώς όπως και πριν.

Για εμάς και για το μωρό μας

Τα προϊόντα της Mustela® έχουν αγαπηθεί από μητέρες σε όλη την Ευρώπη, ενώ αποτελεί τη Νο1 μάρκα στη Γαλλία. Αποτελούμενα από 96% συστατικά φυσικής προέλευσης κατά μέσο όρο και έχοντας ως βασικό ενεργό συστατικό το αβοκάντο, είναι ειδικά σχεδιασμένα και απόλυτα ασφαλή για χρήση από την πρώτη μέρα της γέννησης*, ενώ διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα που καλύπτει όλους τους τύπους δέρματος. Η αποτελεσματικότητά τους είναι αποδεδειγμένη, φέρουν πιστοποίηση BCorp και κυκλοφορούν σε πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Η ολοκληρωμένη σειρά Mustela® Maternity, που αγαπήσαμε πολύ στο imommy.gr, βραβεύτηκε με βραβείο «GOLD» στα Mother & Baby Awards 2021, στην κατηγορία Best Maternity Product.

 

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

* Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.