Από πότε μπορούμε να αρχίσουμε να τρώμε όλοι μαζί, σαν οικογένεια; Μα, από την πρώτη μέρα που θα φέρουμε το μωρό μας στο σπίτι. Η ώρα του φαγητού ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα μια από τις ομορφότερες στιγμές που περνάμε με τους αγαπημένους μας – και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μεγαλώσει για να μπορέσει να συμμετέχει κι εκείνο.

Το κατάλληλο παιδικό καρεκλάκι θα του επιτρέψει να συμμετέχει ως… ίσος στα γεύματά μας από την πρώτη στιγμή, ενώ παράλληλα το σπίτι μας θα αποκτήσει ένα ακόμη πρακτικό και όμορφο έπιπλο, που μπορεί να μας συνοδεύει για πολλά – μα πολλά – χρόνια ακόμη. Φτάνει να διαλέξουμε σωστά.

3+1 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε

Safety First

Δεν χρειάζεται πολλή φιλοσοφία: Όσο όμορφο ή άνετο κι αν είναι το καρεκλάκι του, δεν έχει καμιά σημασία αν δεν μας κάνει να αισθανόμαστε τη σιγουριά ότι το κρατά ασφαλές από μικρά και μεγαλύτερα χτυπήματα. Σταθερή κατασκευή, απουσία αιχμηρών σημείων και χαρακτηριστικα ασφαλείας είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Για τα πρακτικά

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα καρεκλάκι για να είναι εύχρηστο και πρακτικό; Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Ίσως ψάχνετε για κάτι διαχρονικό – και ικανό να προσαρμόζεται στις ανάγκες του μέχρι την… ενηλικίωση (και ναι, υπάρχουν τέτοιες επιλογές). Ίσως είστε άνθρωποι των περιπλανήσεων, και θέλετε κάτι με μεγάλη φορητότητα που θα διευκολύνει την ώρα του φαγητού όπου κι αν πάτε. Ή ίσως ψάχνετε ένα καθισματάκι που θα χρησιμεύει σε πολλά περισσότερα από το γεύμα του. Πριν την αγορά, λοιπόν, σκεφτείτε πώς είναι – ή πώς θα θέλατε να είναι – η οικογενειακή σας καθημερινότητα.

Καθαρές επιλογές

Ξέρετε τι κοινό έχουν όλα τα καρεκλάκια φαγητού; Λερώνονται διαρκώς. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί, αφού το μωρό μας παίζοντας με τα γεύματά του ανακαλύπτει όχι μόνο τις γεύσεις, αλλά και τις διαφορετικές υφές και μαθαίνει να απολαμβάνει το φαγητό και να οικοδομεί μια υγιή σχέση μαζί του. Για να κάνουμε τη ζωή μας πιο άνετη, λοιπόν, επιλέγουμε καθίσματα που καθαρίζονται όσο το δυνατόν ευκολότερα!

(Και) η εμφάνιση μετράει

Παιδικό μεν, έπιπλο δε, το καρεκλάκι του μωρού μας όχι απλώς μπορεί να ταιριάζει με το σπίτι μας, αλλά και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την αισθητική του. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε κομψές επιλογές, σε πολλά ενδιαφέροντα χρώματα και σχέδια, που το παιδί μας θα θέλει να πάρει μαζί του και… στο φοιτητικό του σπίτι.

Οι δικές μας αγαπημένες παιδικές καρέκλες

Υπάρχουν στ’ αλήθεια έπιπλα που να καλύπτουν όλες τις παραπάνω απαιτήσεις; Φυσικά. Και ορισμένα από τα αγαπημένα μας, εδώ στο imommy.gr, ανήκουν στη Stokke®. Στα παρακάτω τρία καρεκλάκια, το σκανδιναβικό design συναντά τη λειτουργικότητα, και οι ανάγκες των παιδιών μας καλύπτονται με τον πιο κομψό τρόπο.

ΤΟ Παιδικό Καρεκλάκι: Tripp Trapp®

Στοιχηματίζουμε ότι κάπου το έχετε ξαναδεί – είτε σε σπίτι αγαπημένου προσώπου, είτε σε κατάστημα – κι έκτοτε δεν το έχετε ξεχάσει. Ο εμβληματικός σχεδιασμός του Tripp Trapp® της Stokke® ταιριάζει σε κάθε χώρο, ενώ διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων για να προσαρμοστεί απόλυτα στον δικό σας. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έπιπλα της εταιρείας, το κάθισμα και το υποπόδιο ρυθμίζονται ως προς το ύψος και το βάθος, ακολουθώντας την ανάπτυξη του μικρού μας και εγγυώνται άνεση, ασφάλεια και εργονομική θέση καθίσματος. Η ποιότητα της κατασκευής του, που αποτελείται 100% από ξύλο, αποδεικνύεται στην πράξη: στο Tripp Trapp® μπορεί να καθίσει ένα νεογέννητο (με τα κατάλληλα αξεσουάρ), αλλά και ένας ενήλικας με βάρος έως… 136 κιλά!

Καρεκλάκι ταξιδίου: Stokke™ CLIKK®

Αν αγαπάτε τις εκδρομές, τις βόλτες και την περιπέτεια, χρειάζεστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να σας συνοδεύει σε αυτές και το μωρό σας. Το παιδικό καρεκλάκι Stokke™ CLIKK®, χάρη στα αποσπώμενα πόδια του, μπορεί να μαζευτεί εύκολα και γρήγορα και να χωρέσει σε μια ελαφριά τσάντα ταξιδιού. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, μπορεί να συναρμολογηθεί μέσα σε ένα λεπτό, για να είστε έτοιμοι να φάτε, να παίξετε και να απολαύσετε τον κοινό σας χρόνο ως οικογένεια.

Ο κομψός και διαχρονικός του σχεδιασμός, που διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, έχει και άλλο ένα πλεονέκτημα: χωρίς γωνίες και σχισμές, δεν είναι μόνο ασφαλής για το παιδί, αλλά προστατεύει το καρεκλάκι από τα ψίχουλα και τα μικρόβια. Ο δίσκος είναι αποσπώμενος και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, ενώ το καρεκλάκι μπορεί να σκουπιστεί με ευκολία. Και, φυσικά, διαθέτει ρυθμιζόμενο υποπόδιο, για άνεση και εργονομία σε κάθε ηλικία, από έξι μηνών έως τριών ετών.

Ολοκληρωμένη λύση για κάθε του ανάγκη: Stokke™ Steps™

Το Stokke™ Steps™ δεν είναι απλώς ένα καρεκλάκι, αλλά ένα πλήρες σύστημα καθισμάτων, μοντέρνας αισθητικής, 5 σε 1. Από την πρώτη μέρα της ζωής του, το βοηθά να καθίσει στο… ύψος σας στο οικογενειακό τραπέζι, αφού μπορείτε να προσαρμόσετε πανεύκολα επάνω του το ριλάξ Stokke® Steps™ Bouncer. Το τελευταίο, μπορεί να τοποθετηθεί και μόνο του επάνω στο πάτωμα χάρη στη στιβαρή, αντιολισθητική του βάση, όταν θέλετε να καθίσετε όλοι μαζί στο σαλόνι, ενώ έχει πολλαπλές θέσεις καθισμάτων για να αισθάνεται πάντα άνετα και αναδιπλώνεται οριζόντια για να χωράει παντού.

Σε συνδυασμό με το Stokke® Steps™ Baby Set, το Stokke™ Steps™ μετατρέπεται σε καρεκλάκι φαγητού, ενώ το ρυθμιζόμενο υποπόδιο το καθιστά άνετο και εργονομικό για κάθε ηλικία του παιδιού σας. Όταν το μωρό σας μεγαλώσει και μπορεί να χρησιμοποιήσει πια το τραπέζι των «μεγάλων», το υποπόδιο τελεί χρέη σκαλοπατιού, επιτρέποντάς του να ανεβαίνει και να βγαίνει από τη θέση του χωρίς τη βοήθειά σας. Εξάλλου, τα δραστήρια νήπια και η ανάγκη τους για ανεξαρτησία, αποτέλεσαν και την έμπνευση για τον σχεδιασμό του.

Προϊόντα που μας φέρνουν πιο κοντά

Από το 2003, η Stokke® εστιάζει αποκλειστικά στον σχεδιασμό premium παιδικών επίπλων και εξοπλισμού, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στις ανάγκες των μικρών μας καθώς μεγαλώνουν – αλλά και στην εμβάθυνση του δεσμού μας μαζί τους.

Πέραν της έμφασης στην εξαιρετική λειτουργικότητα, την εργονομία και την πρωτόγνωρη άνεση τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς, κάθε αντικείμενο σχεδιάζεται με γνώμονα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Stokke®. Έτσι, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που εισάγονται σε κάθε προϊόν, έχουν τον ίδιο ακριβώς κεντρικό στόχο: τη βελτίωση της οπτικής επαφής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ γονιών και παιδιών.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα Stokke® εδώ.