Κανείς ποτέ δεν διαµαρτυρήθηκε επειδή πήρε «υπερβολικά πολλές ηµέρες άδειας» – εκτός αν ήταν άνευ αποδοχών. Ούτε έχει υπάρξει άνθρωπος που να διαµαρτυρηθεί πως έκανε υπερβολικά πολλά ταξίδια εφόσον δεν συνέβησαν για λόγους δουλειάς. Αντίστοιχα, µε τον όρο ότι δεν είναι κακόγουστα, δεν θα βρεθεί άτοµο να σας κατηγορήσει για υπερβολικά πολλά µαξιλάρια στον καναπέ σας. Ακόµη όµως και αν πιστεύετε πως ήδη έχετε αρκετά, ένα µαξιλάρι σε ιδιαίτερο σχήµα και µέγεθος µπορεί να δώσει νέο χαρακτήρα στο σαλόνι σας.

Οι… αφράτοι κόµποι, για παράδειγµα, που έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τις καρδιές των χρηστών του Pinterest, είναι βέβαιο πως δεν βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Το καλύτερο; Καθώς πρόκειται για µια σχετικά απλή κατασκευή, µπορείτε να φτιάξετε µόνοι σας ένα τέτοιο µαξιλάρι. Ετσι όχι απλώς θα µειώσετε το κόστος, αλλά και θα έχετε στα χέρια σας µια δηµιουργία ακριβώς στο χρώµα, στην υφή και στο µέγεθος που επιθυµείτε. Και βέβαια θα την έχετε µόνο εσείς!

Μαξιλάρια «κόμποι» με αυτά τα υλικά

  • Ελαστικό ύφασµα (35 εκατοστά σε φάρδος και με μήκος αντίστοιχο του μεγέθους που επιθυμείτε να έχει το μαξιλάρι)
  • Χάρακα
  • Ραπτοµηχανή
  • Ψαλίδι
  • Καρφίτσες ραπτικής
  • Το εσωτερικό ρολό ενός χαρτιού περιτυλίγματος
  • Γέµισµα µαξιλαριού από πολυεστερικές ίνες

Αν δεν έχετε ραπτομηχανή – όπως οι περισσότεροι από εμάς – μπορείτε να κάνετε ορισμένες υποχωρήσεις ως προς τον χειροποίητο χαρακτήρα του πράγματος και να αναθέσετε το συγκεκριμένο βήμα σε μια μοδίστρα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο οικονομικό από την αγορά ενός έτοιμου μαξιλαριού σε αντίστοιχη ποιότητα υφάσματος. Και θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε οποιοδήποτε ελαστικό ύφασμα σας αρέσει!
lΤο άδειο ρολό χαρτιού περιτυλίγματος μπορείτε να το ζητήσετε από κάποιο κατάστημα με παιχνίδια ή από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας. Ισως σας κοιτάξουν λίγο παράξενα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη σας το δώσουν!