Οι επιλογές που έχετε για να καλύψετε το δάπεδο στο βρεφικό δωμάτιο είναι πράγματι πολλές. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στον τομέα της διακόσμησης, τα χαλιά ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή και μάλιστα για πολλούς λόγους.

Γιατί να επιλέξετε χαλιά για το βρεφικό

Πρώτον – και προφανώς – το χαλί είναι μαλακό. Όταν το μωρό αρχίζει να σέρνεται στο πάτωμα, θέλετε κάτι απαλό για να προστατεύει τα γόνατά του καθώς μπουσουλάει και εξερευνά τον χώρο. Δεύτερον, το χαλί είναι ένα από τα καλύτερα υλικά κάλυψης δαπέδου για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, παρά τις πολλές φήμες για το αντίθετο.

Ακόμα κι αν έχετε δάπεδο από σκληρό ξύλο ή άλλο τύπο δαπέδου σκληρής επιφάνειας στο δωμάτιο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο χαλί ή και τον συνδυασμό τους.

Έτσι, φτάνουμε στο απόλυτο ερώτημα: Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος για το συγκεκριμένο δωμάτιο;

Τι να προσέξετε

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που θέλετε να προσέξετε για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, περιλαμβάνουν:

Απαλότητα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του χαλιού είναι ότι είναι πιο μαλακό από άλλα υλικά επένδυσης δαπέδου. Ενώ όλα τα χαλιά είναι μαλακά, ορισμένα χαλιά είναι πιο μαλακά από άλλα.

Ευκολία στο καθάρισμα

Είναι αυτονόητο: τα μωρά μπορεί να είναι ακατάστατα. Από το μπιμπερό που μπορεί να πέσει κάτω έως τα ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν με τις πάνες τους, δεν θέλετε να ανησυχείτε και για τυχόν λεκέδες που μπορεί να μείνουν στα χαλιά σας. Έτσι, ένα χαλί με υψηλό επίπεδο αντοχής στους λεκέδες είναι απαραίτητο για το βρεφικό.

Αντοχή

Τυπικά, η ανθεκτικότητα δεν είναι τόσο ανησυχητικό σε ένα υπνοδωμάτιο όσο για χώρους με μεγαλύτερη κίνηση του σπιτιού (όπως οι σκάλες ή το οικογενειακό δωμάτιο). Ωστόσο, θέλετε να είστε σίγουροι ότι το χαλί που θα επιλέξετε θα φαίνεται καλό για πολύ καιρό ακόμα. Εξάλλου, το χαλί σας είναι μια επένδυση.