Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν για τα καλά, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την όρεξή μας για περιπάτους με το μωρό μας. Άλλωστε, τα πρώτα του Χριστούγεννα είναι σημαντικά – ακόμη κι αν ξεχάσει τις λεπτομέρειές τους. Και, φυσικά, δεν είναι μόνο η όρεξή μας για βόλτες που μας βγάζει έξω από το σπίτι. Από τις επισκέψεις στον παιδίατρο μέχρι τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από τα επίπεδα ηλιοφάνειας.

Για αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο να λάβουμε τα μέτρα μας και να προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μην κρυώσει ούτε εκείνο, αλλά ούτε και εμείς.

Να τι πρέπει να προσέξουμε για να απολαμβάνουμε τον καθαρό, χειμωνιάτικο αέρα.

Στρώσεις, περισσότερες στρώσεις

Το εφαρμόζουμε στον εαυτό μας και είναι εξίσου σοφό και για το μωρό μας. Όσες περισσότερες στρώσεις έχουν τα… outfits του, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχει πάντα την κατάλληλη θερμοκρασία. Το καλύτερο υλικό για «από μέσα» είναι το μαλλί, γιατί αναπνέει καλύτερα από το βαμβάκι, με αποτέλεσμα να μην «κρατάει» την υγρασία του ιδρώτα.

Προσοχή στα άκρα

Γαντάκια, μποτάκια και σκουφί είναι απολύτως απαραίτητα όταν βγαίνουμε από το σπίτι στη διάρκεια μιας κρύας ημέρας. Ειδικά το κεφάλι του είναι πολύ σημαντικό να παραμένει ζεστό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ποδαράκια του – στο κάτω-κάτω, εκείνο κάθεται την ώρα που εμείς περπατάμε.

Καρότσι παντός καιρού

Το «όχημά» του θα πρέπει επίσης να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες, είτε μιλάμε για έντονο ψύχος, είτε για μια ξαφνική μπόρα που μας έπιασε στον δρόμο. Εμάς, μας έχει λύσει τα χέρια το νέο Stokke® Xplory® X Winter Kit, το κιτ χειμωνιάτικων αξεσουάρ που προσαρμόζεται στο βραβευμένο καροτσάκι Stokke® Xplory® X (Red Dot: Best of the Best 2021).

Η σκανδιναβική του καταγωγή δεν του χάρισε μόνο τον κομψό και διαχρονικό σχεδιασμό του βορρά, αλλά και μεγάλη εμπειρία στο κρύο. Έτσι, το σύγχρονο κιτ περιλαμβάνει μονωμένα υφάσματα υψηλής ποιότητας, αποσπώμενο κάλυμμα καταιγίδας, ανακλαστικό φερμουάρ για αυξημένη ασφάλεια και κομψά γάντια για να κρατούν τα χέρια μας ζεστά την ώρα της βόλτας.

Το νέο Stokke® Xplory® X Winter Kit διατίθεται σε μαύρο χρώμα και περιλαμβάνει ιδιαίτερες λεπτομέρειες, φυσικό μαλλί προβάτου και υφάσματα χωρίς PFC. Τα απαλά γάντια με φλις επένδυση μπορούν να συνδεθούν με το καρότσι – κι έτσι, δεν θα τα χάσετε ποτέ. Και φυσικά, χάρη στον κομψό σχεδιασμό τους, θα αναβαθμίσουν κάθε χειμωνιάτικο look σας.

 

Παν μέτρον άριστον

Ίσως δεν θα το μαντεύατε, αλλά ένας από τους κινδύνους των χειμωνιάτικων περιπάτων με το μωρό είναι η… θερμοπληξία. Πολλοί γονείς ανησυχούν υπερβολικά για το κρύο, με αποτέλεσμα να φορούν περισσότερα ρουχαλάκια στο μωρό τους από όσα χρειάζεται. Αν σας φαίνεται πολύ ζεστό στην αφή ή έχει κοκκινίσει από τη ζέστη, είναι καλή στιγμή να αφαιρέσετε μια στρώση από τα ρούχα του.

Ήλιος με δόντια

Το γεγονός ότι κάνει κρύο δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό. Το δερματάκι του, ειδικά αν δεν έχει συμπληρώσει ακόμη έξι μήνες ζωής, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Κι αν πάτε εκδρομή στα χιόνια, η ηλιοπροστασία γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, αφού οι αχτίδες αντανακλώνται επάνω στη λευκή επιφάνεια του χιονιού.

Τακτικές ανάγκες

Πολλά από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να το προστατεύσουμε στο κρύο, δεν είναι παρά η εκπλήρωση των βασικών του αναγκών – απλώς με μεγαλύτερη συχνότητα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν από το ανθρώπινο σώμα περισσότερη ενέργεια, άρα περισσότερες θερμίδες, άρα περισσότερο φαγητό και ενυδάτωση. Και το περισσότερο φαγητό και ενυδάτωση, μπορεί να σημαίνει περισσότερες λερωμένες πάνες, οι οποίες θα πρέπει να αλλάζουν τακτικά ώστε το μικρό μας να μην καταλήξει να κάθεται επάνω σε μια κρύα και υγρή επιφάνεια.

Προϊόντα που μας φέρνουν πιο κοντά

Από το 2003, η Stokke® εστιάζει αποκλειστικά στον σχεδιασμό premium παιδικών επίπλων και εξοπλισμού, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στις ανάγκες των μικρών μας καθώς μεγαλώνουν – αλλά και στην εμβάθυνση του δεσμού μας μαζί τους.

Πέραν της έμφασης στην εξαιρετική λειτουργικότητα, την εργονομία και την πρωτόγνωρη άνεση τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς, κάθε αντικείμενο σχεδιάζεται με γνώμονα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Stokke®. Έτσι, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που εισάγονται σε κάθε προϊόν, έχουν τον ίδιο ακριβώς κεντρικό στόχο: τη βελτίωση της οπτικής επαφής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ γονιών και παιδιών.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα Stokke® εδώ.