Όσον αφορά τη μητρότητα, είναι ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις. Το να είσαι μαμά, ειδικά νέα, δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ως εκ τούτου, κάθε νίκη και ορόσημο που πετυχαίνετε θα πρέπει να γιορτάζετε και να ενθουσιάζεστε με αυτό, όπως θα κάνατε και στην περίπτωση του παιδιού, που λέει την πρώτη του λέξη ή κάνει το πρώτο του βήμα.

Τα «ορόσημα» της νέας μαμάς

Μερικά από αυτά τα ορόσημα της νέας μαμάς περιλαμβάνουν:

Μπήκατε και πάλι στα ρούχα σας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα των γυναικών αλλάζει. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μην «πέφτουν» στο σώμα σας το ίδιο όλα τα ρούχα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρούχο από αυτήν την εποχή που κάνει τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και μπορούν να ξαναμπούν σε αυτό σε ένα σημείο μετά την γέννηση του μωρού, αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να το γιορτάσετε.

Κοιμηθήκατε ολόκληρο το βράδυ

Ακριβώς τη στιγμή που οι μητέρες έχουν φτάσει στο κατώφλι της έλλειψης ύπνου, ξαφνικά τα μωρά τους κοιμούνται όλη τη νύχτα. Και ενώ είναι εντυπωσιακό η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, είναι ένα ορόσημο που πρέπει σίγουρα θα πρέπει να γιορτάσετε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου τη στιγμή που τα μωρά φτάνουν στην ηλικία των τριών μηνών, πολλά αρχίζουν να κοιμούνται για έξι έως οκτώ ώρες κάθε φορά. Ως αποτέλεσμα, οι μητέρες αρχίζουν να κοιμούνται περισσότερο οι ίδιες και μπορούν να αρχίσουν να ξεφεύγουν από την στέρηση ύπνου.

Καταλάβατε τις ενδείξεις του μωρού σας

Η αποκωδικοποίηση του τι θέλει και τι χρειάζεται ένα μωρό τις πρώτες εβδομάδες της ζωής μπορεί να είναι δύσκολη. Ως εκ τούτου, η πρώτη φορά που οι μαμάδες καταλαβαίνουν σωστά ποια είναι αυτά τα σημάδια είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική στιγμή που θα θέλετε να γιορτάσετε.

Ενώ υπάρχουν μερικά καθολικά σημάδια που μπορούν να δώσουν τα μωρά όταν πεινούν ή κουράζονται, όλα τα μωρά έχουν το δικό τους σύνολο ενδείξεων που χρησιμοποιούν για να αλληλεπιδράσουν με τις μητέρες τους για να τους ενημερώσουν τι θέλουν.