Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που παρουσίασα στην κόρη μου ένα προσεγμένο, υγιεινό σνακ, για να με προσγειώσει σε ένα δευτερόλεπτο με τη λακωνική απάντηση «Μπλιαχ!», πλέον θα μπορούσα να πληρώνω επαγγελματία σεφ να προετοιμάζει τα γεύματά της. Όμως ο κόσμος είναι άδικος και η κριτικός γεύσης που μεγαλώνω παραμένει αυστηρότατη. Μετά από αμέτρητες προσπάθειες και άλλες τόσες αποτυχίες, τα παρακάτω υγιεινά σνακ κατάφεραν να περάσουν όλα τα απαιτητικά τεστ της, ενώ παράλληλα απαιτούν μόλις λίγα λεπτά για την παρασκευή τους.

Και κάτι μου λέει ότι θα πείσουν και τα δικά σας παιδιά να αδειάσουν το πιάτο τους.

 

Απλό, πατροπαράδοτο γιαουρτάκι

Γεμάτο πρωτεΐνες και ασβέστιο, τα βοηθά να χτίσουν γερά κόκαλα, ενώ χάρη στα καλά βακτήρια που περιέχει, συμβάλλει στη διαμόρφωση του υγιούς μικροβιώματος του στομάχου τους – τουλάχιστον εκείνο που σερβίρεται στο κλασικό «κεσεδάκι».

Κι αν η απαλή υφή του γιαουρτιού δεν αρκεί στο μικρό σας πριγκιπόπουλο; Η λύση είναι απλή και δοκιμασμένη: Προσθέστε μερικούς Τραγανούς Κόκκους Ρυζιού και Σίτου με Σοκολάτα Caotonic. Η λαχταριστή σοκολατένια γεύση τους δεν αφήνει περιθώρια για αντιρρήσεις, ενώ παράλληλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, καθώς είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο, φυτικές ίνες και επτά σημαντικές βιταμίνες.

Ποπ κορν αλά… υγιεινά

Ξέρετε ήδη ότι τα μάτια του θα ανοίξουν διάπλατα από ενθουσιασμό. Άλλωστε δεν θα έχει ιδέα ότι αντί για βούτυρο χρησιμοποιήσατε ελαιόλαδο – ή και λάδι καρύδας – ρίχνοντάς το στις 30-35 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Οι φυτικές ίνες που περιέχει είναι πολύτιμες για την ισορροπημένη διατροφή του, ενώ το καλαμπόκι σφίζει και από αντιοξειδωτικά – και επειδή «στεγνώνει» κατά τη διαδικασία του καβουρντίσματος, διαθέτει περισσότερες πολυφαινόλες από τα περισσότερα λαχανικά, που περιέχουν πολύ παραπάνω νερό.

 

Χίλιες και μία πίτες

Δώστε στο σνακ του έναν αέρα… Ανατολής, ζητώντας του να συναρμολογήσει μόνο του το υγιεινό του πιτάκι. Κόψτε στη μέση μια αραβική πίτα, δημιουργήστε ένα «μενού» από λαχανικά σε στικς και φτιάξτε ένα εύκολο ντιπ με γιαούρτι και μυρωδικά (ή και σκέτο γιαούρτι, δεν θα σας παρεξηγήσει). Θα ενθουσιαστεί από τον διαδραστικό χαρακτήρα της διαδικασίας και ούτε που θα καταλάβει ότι δέχτηκε να φάει καρότο.

 

Ευγενές άμυλο

Ξέρουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν το άμυλο και δεν είναι ανάγκη να το στερηθούν. Απλώς είναι προτιμότερο το ψωμί που θα τους προσφέρουμε να είναι ολικής άλεσης – ή ακόμη καλύτερα, πολύσπορο. Αυτές οι μικρές φετούλες είναι γεμάτες φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και σελήνιο.

Φυσικά, ξέρω πολύ καλά ότι τα περισσότερα παιδιά δεν ενθουσιάζονται από τα σκουρόχρωμα αρτοποιήματα. Όμως η λύση είναι απλούστερη από ό,τι νομίζετε: Η κόρη μου τουλάχιστον, δεν έχει πει ποτέ «όχι» σε μια φέτα με την αγαπημένη της Πραλίνα Φουντουκιού Caotonic. Κι αν εκείνη ενθουσιάζεται με τη σοκολατένια γεύση της, εγώ ξετρελαίνομαι με το γεγονός ότι είναι εμπλουτισμένη με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Ψητά γλυκοπατατάκια

Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να απολαύσει και το αγαπημένο του σνακ; Απλώς θα είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι το έχει συνηθίσει. Αντί για τα πατατάκια του εμπορίου, προτιμήστε να κόψετε σε λεπτές φέτες μια φρέσκια γλυκοπατάτα, να την αλατίσετε και να την ψήσετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για είκοσι λεπτά. Θα τη βρει πεντανόστιμη – και θα πάρει και την πολύτιμη Βιταμίνη Α που κρύβεται μέσα της και κάνει καλό στα μάτια και στο δέρμα του.

Ρολάκια γαλοπούλας με αβοκάντο

Τι σου κάνει η παρουσίαση! Αυτές οι νόστιμες μπουκίτσες μετατρέπονται σε θελκτικό σνακ χωρίς να απαιτούν πάνω από ένα λεπτό για την παρασκευή τους, χάρη στο σχήμα και το χρώμα τους. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Κόβετε ένα αβοκάντο σε φετούλες. Τις κάνετε από μια βουτιά σε χυμό μοσχολέμονου, για να διατηρήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους. Και στη συνέχεια τυλίγετε γύρω από την καθεμία ένα φετάκι γαλοπούλα. Πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες και μπόλικα αντιοξειδωτικά χωράνε μέσα σε αυτό το χορταστικό σνακ με τα όμορφα χρώματα.

 

Δώστε του αυτό που θέλει

Εδώ στο iMommy έχουμε πει και ξαναπεί ότι οι απαγορεύσεις δεν κάνουν καλό στο παιδί – τουλάχιστον όταν αφορούν τρόφιμα. Η σοκολάτα που τόσο αγαπάει έχει τον χώρο της στο μενού της εβδομάδας του – και με το παραπάνω. Απλώς πρέπει να τη διαλέξουμε προσεκτικά.

Εμείς προτιμάμε τις Σοκολάτες Caotonic για Παιδιά που είναι πλούσιες σε γάλα, αλλά και εμπλουτισμένες με έξι βιταμίνες, ώστε να απολαμβάνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

 

Βουτιές στην υγεία

Τι είπαμε για την παρουσίαση; Όσο κι αν αντιπαθεί τα λαχανικά, αν τα κόψετε σε λεπτά φετάκια και τα τοποθετήσετε πλάι σε ένα νόστιμο μπολάκι χούμους, οι βουτιές στο ντιπ θα το πείσουν να τα καταβροχθίσει.

Ας το πιει στο ποτήρι

Αρνείται το γιαουρτάκι του, αρνείται και τα μύρτιλλά του, λέει «όχι» ακόμη και στο γάλα του. Κανένας λόγος για πανικό! Μπορείτε να βρείτε εύκολα γρήγορες συνταγές για λαχταριστά smoothies που θα το ξετρελάνουν. Κι αν η αγάπη του για τη σοκολάτα δεν νικιέται με τίποτα, προτιμήστε μια γλυκιά συνταγή και προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας Ρόφημα Caotonic. Ένα ποτήρι γάλα με Caotonic καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, σίδηρο και το 30% σε βασικές βιταμίνες, ενώ έχει την υπέροχη γεύση που αγαπούν τα παιδιά.

Γλυκό από το Μεξικό

Νόστιμα, υγιεινά και εμφανίσιμα, τα quesadillas μπορούν να το ξετρελάνουν στη γλυκιά τους εκδοχή. Προσθέστε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και μερικά φετάκια μπανάνας και θα του προσφέρετε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, κάλιο, βιταμίνη Β6 και φυτικές ίνες σε ένα σνακ με λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο.