Υπάρχει κάποια κατηγορία ανθρώπων που να αγαπά τις γιορτές περισσότερο από τα νήπια; Το πιθανότερο είναι ότι τα μικρούλια σας περνούν αυτές τις μέρες επαναλαμβάνοντας τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κοιτώντας μαγεμένα το δέντρο. Εκτός από τις στιγμές που η ανεξάντλητη ενέργειά τους παίρνει τα ηνία και σας καλεί να βρείτε τρόπους να τα βοηθήσετε να τη διοχετεύσουν σωστά. Οι παρακάτω δραστηριότητες εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό, ενώ παράλληλα είναι πλήρως εναρμονισμένες με το κλίμα των ημερών αλλά και με την διακόσμηση του σπιτιού.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες

Μερικά γυαλιστερά χαρτόνια, λίγο γκλίτερ, κόλλα και αυτοκόλλητα είναι αρκετά για να απασχολήσετε το μικρό σας για ολόκληρες ώρες. Προετοιμάστε ευχετήριες κάρτες για όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά και κάποιες για να διακοσμήσετε το σπίτι. Θα ενθουσιαστεί.

Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια

Μπορείτε να πειραματιστείτε με πηλό και τέμπερες, αν όμως σας φαίνεται… παρακινδυνευμένο, υπάρχουν και πιο εύκολες λύσεις. Αγοράστε απλές μπάλες στα αγαπημένα του χρώματα και αφήστε το να τις διακοσμήσει με χρωματιστό γκλίτερ.

Φτιάξτε μαζί κουραμπιέδες

Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων γλυκών. Θα διασκεδάσουν πολύ, θα νιώσουν μεγάλα, θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί σας και παράλληλα θα μάθουν μια σειρά από χρήσιμα πράγματα. Σκεφτείτε το: Η ζαχαροπλαστική απαιτεί μαθηματικά (πόσο αλεύρι και πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε;), την ικανότητα να ακολουθούν οδηγίες και παράλληλα τα εξοικειώνει με την κουζίνα.

Μιλήστε για το πραγματικό νόημα των γιορτών

Μπορεί να είναι μικρά, αλλά σε αυτή ακριβώς την ηλικία απορροφούν τις γνώσεις, τα νοήματα και τις ηθικές αξίες σαν σφουγγάρια. Για αυτό και έχει σημασία να μην συνδέσουν τα Χριστούγεννα αποκλειστικά με τον καταναλωτισμό και τα στολίδια, αλλά και με την προσφορά και την αγάπη για την οικογένεια.