Εάν θέλετε να δώσετε στο παιδικό υπνοδωμάτιου ένα desing υψηλής αισθητικής, τότε ένας εντυπωσιακός τοίχος με έμφαση στο διαφορετικό σχέδιο ή χρώμα (accent wall) αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ένας τοίχος έμφασης (γνωστός και ως χαρακτηριστικός τοίχος) είναι ένας μόνο τοίχος στον οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, ξεχωρίζοντας από τον υπόλοιπο χώρο.

Αυτές οι τολμηρές διαφορές φέρνουν ενέργεια και προσελκύουν την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, χρησιμοποιώντας χρώματα, κάποιο μοτίβο ή ακόμα και μια διαφορετική υφή για να ενισχύσουν την ένταση. Μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα, προσφέροντας την πολυπόθητη ανανέωση που δεν κοστίζει.

Πώς να αξιοποιήσετε το accent wall

Μερικοί χρήσιμοι τρόποι για να τον αξιοποιήσετε αλλά και να το διαφοροποιήσετε από άλλους τοίχους περιλαμβάνουν:

Αναδείξτε τα στοιχεία του δωματίου

Οι τοίχοι με έμφαση χρησιμοποιούνται συχνά για να τονίσουν σημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε έμφαση σε μια ελκυστική ενσωματωμένη βιβλιοθήκη βάφοντας τον τοίχο γύρω της σε διαφορετική απόχρωση από τον υπόλοιπο χώρο.

Έχετε ένα όμορφο παράθυρο σε προεξοχή ή άνετη εσοχή στο δωμάτιο του παιδιού; Το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων με διαφορετικό χρώμα μπορεί πραγματικά να κάνει αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να ξεχωρίσουν.

Προσθέστε οπτικό ενδιαφέρον

Εάν το δωμάτιου του παιδιού δεν έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να τονίσετε, ένας τοίχος με έμφαση μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ πιο εντυπωσιακό σχέδιο. Μια καλά τοποθετημένη πινελιά χρώματος, για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει ένα κέντρο εστίασης.

Η εισαγωγή μιας πλούσιας υφής, όπως η ξύλινη επένδυση ή η ενσωμάτωση μοτίβου με ταπετσαρία είναι ένας άλλος τρόπος για να εστιάσετε.