Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα σε συνδυασμό με το περιορισμένο φως του ήλιου μπορεί να «ρίξουν» τη διάθεσή μας και ακόμη και να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους μας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο οι άνθρωποι παίρνουν ένα έως δύο κιλά τους χειμερινούς μήνες. Πολλοί άνθρωποι τον χειμώνα τείνουν να καταναλώνουν περισσότερους υδατάνθρακες με υψηλό αριθμό θερμίδων, ιδιαίτερα γλυκά και τροφές πλούσιες σε άμυλο.

Ωστόσο, ο κρύος καιρός του χειμώνα απαιτεί ζεστές, «ανακουφιστικές» σούπες. Οι σούπες όχι μόνο μπορούν να σας ζεστάνουν και να ικανοποιήσουν την πείνα σας, αλλά και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την αύξηση του βάρους σας.

Η σούπα μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά για αδυνάτισμα, αρκεί να περιλαμβάνει τα σωστά συστατικά. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, η κατανάλωση σούπας συνδέεται με αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης και φυτικών ινών (δύο θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους).

Βέβαια, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να είστε προσεκτικοί με ορισμένα είδη σούπας και συγκεκριμένα με αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και σε θερμιδικά πυκνά πρόσθετα συστατικά. Οι σούπες μπορεί να είναι πλούσιες σε νάτριο – ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, ενώ ορισμένες μπορεί να περιλαμβάνουν συστατικά πλούσια σε θερμίδες, όπως κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λουκάνικο. Και η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από αυτά τα συστατικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν προσπαθείτε να μειώσετε το βάρος σας.

Η καλύτερη σούπα για επίπεδη κοιλιά

Ενώ οι περισσότερες σούπες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο υποστηρίζουν την απώλεια βάρους, υπάρχει μια σούπα που μπορεί να είναι η καλύτερη για μια επίπεδη κοιλιά.

Η σούπα λαχανικών με ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ μπορεί να είναι μια διατροφική επιλογή που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Αντί λοιπόν να φορτώσετε τη σούπα σας με αλάτι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, προτιμήστε να προσθέσετε τζίντζερ χαρίζοντας έτσι έξτρα γεύση. Άλλωστε, η κατανάλωση τζίντζερ έχει συνδεθεί με ευκολότερο αδυνάτισμα.