Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για τις γιορτινές ημέρες προτείνει την παράσταση τα «Γλυκογιορτινά παιχνίδια» της Ανδρομάχης Μοντζολή, που θα παρουσιάζεται ON DEMAND μέσω της viva.gr έως 16 Ιανουαρίου 2022.

Μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στο σπίτι, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους.

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν. Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη συμμετοχή των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης. Τα παιδιά, από το σπίτι τους, συμμετέχουν ενεργά μέσω των διαδραστικών θεατρικών παιχνιδιών που καθοδηγούν οι εμψυχωτές.

Ταυτότητα της παράστασης:

Παιδαγωγική επιμέλεια – Σκηνοθεσία Ανδρομάχη Μοντζολή

Σκηνικά-κοστούμια: Βεστιάριο «ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ»

Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιαγιά: Μαρσώ Φίλη, Νεράϊδα του χρόνου: Νεφέλη Τσιπουρίδη

Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού: Βέρα Κανελλοπούλου.

Στα παιχνίδια συμμετέχουν οι σπουδάστριες της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του θεάτρου της Ημέρας: Δήμητρα Μάσκουλη, Κατερίνα Πλουμίδη, Χριστιαλένα Γιάννου

Διάρκεια: 34 λεπτά