Δεν είναι λίγοι οι αρνητές γονείς που φτάνουν σε ακρότητες προκειμένου τα ίδια τους τα παιδιά «να μην βάλουν το μπόλι μέσα τους» (Μπόλι λένε υποτιμητικά το εμβόλιο), ενώ κάποιοι άλλοι δεν τους κάνουν τεστ και δηλώνουν ψευδώς ότι έκαναν και είναι αρνητικό αδιαφορώντας και για την υγεία των άλλων παιδιών. Δείτε απίστευτες ιστορίες με αρνητές γονείς.

Πιο αποφασισμένη από ποτέ δηλώνει μια μητέρα, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, να εμβολιάσει τα δύο παιδιά της «στα κρυφά» από τον αρνητή πατέρα τους. «Αποφάσισα να εμβολιάσω τα παιδιά χωρίς την έγκριση του συζύγου γιατί ο σύζυγος είναι αρνητής και αντιεμβολιαστής. Βέβαια δεν γνωρίζω τι κυρώσεις θα υπάρχουν».

Στο ερώτημά της αν την καλύπτει ο νόμος που εμβολιάζει τα παιδιά της χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα τους, δίνει μέσω του LIVE NEWS η δικηγόρος Ιφιγένεια Βασιλοπούλου. «Δε θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι την ώρα που έκλεισαν το ραντεβού υπήρχε διαφωνία ή δεν υπήρχε». Οι κυρώσεις όμως δεν είναι οι μοναδικές που φοβίζουν τη νεαρή μητέρα καθώς, ο σύζυγος έχει απειλήσει ουκ ολίγες φορές τη σωματική της ακεραιότητα.

«Μου είπε ότι εάν τα εμβολιάσω, θα με σκοτώσει. Το έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση».

Η ημερομηνία εμβολιασμού των παιδιών πλησιάζει και όπως επισημαίνει στο LIVE NEWS θα του το αποκαλύψει εκ των υστέρων και σε δημόσιο χώρο καθώς φοβάται μέχρι και τη χειροδικία.

«Θα το πω εκ των υστέρων και θα φροντίσω για πάρα πολλούς λόγους να του το κοινοποιήσω σε χώρο με κόσμο. Δεν θέλω να είμαστε οι δυο μας γιατί φοβάμαι την αντίδρασή του».

Τη λύση θα δώσουν τα δικαστήρια

Σε περίπτωση που ο αρνητής πατέρας κινηθεί νομικά, τη λύση θα δώσει το δικαστήριο, με τον γονιό όμως που αρνείται τον εμβολιασμό να κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση γονικής μέριμνας.

«Ο γονέας που αρνείται αδικαιολόγητα θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτόν τον κίνδυνο της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας. Τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα αν μιλούσαμε για εν διαστάσει συζύγους, εκεί όπου την απόφαση την παίρνει ένας», αναφέρει η δικηγόρος.

Όπως αποκαλύπτει η δικηγόρος στο LIVE NEWS, στην Ελλάδα υπήρξε και περίπτωση ενός 14χρονου παιδιού που απευθύνθηκε στην εισαγγελία για να εμβολιαστεί καθώς και οι δύο γονείς του ήταν αρνητές.

«Οι γονείς ήταν αρνητές, ο εισαγγελέας διέταξε τον εμβολιασμό. Πριν διαταχθεί η εισαγγελική παραγγελία, ο εισαγγελέας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς και τελικά τον συνόδευσαν να εμβολιαστεί».

Όταν το ανήλικο δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και οι γονείς θέλουν, στην περίπτωση αυτήν αποφασίζουν μόνο οι γονείς.

Σε άλλη περίπτωση ο πατέρας έστειλε εξώδικο στην πρώην γυναίκα του για τα self test

«Μέσω του ΑΜΚΑ ανακάλυψε ότι η μητέρα δεν εφοδιάζεται με τα self test που δίνει η κυβέρνηση για τα παιδιά. Ο πατέρας έστειλε εξώδικο στην μητέρα για να αποτρέψει τον εμβολιασμό του παιδιού. Δεν πήραμε απάντηση και είμαστε σε διαπραγματεύσεις», σημείωσε η κα Βασιλοπούλου.