Ο φωτισμός είναι κομβικής σημασίας για κάθε χώρο του σπιτιού, πράγμα που συμπεριλαμβάνει και το δωμάτιο του παιδιού.

Το δωμάτιο του εφήβου είναι ο χώρος που μπορεί να ξεφύγει από την γρήγορη και πιεστική καθημερινότητα, από τον κόσμο των μεγάλων που είναι γεμάτος απαιτήσεις και δυσνόητους κανόνες. Υπάρχουν λίγα μέρη όπου ένας έφηβος μπορεί να εκφραστεί πλήρως και το υπνοδωμάτιο είναι συνήθως η κορυφαία επιλογή τους.

Φωτισμός για το εφηβικό δωμάτιο

Όταν φωτίζετε το δωμάτιο ενός εφήβου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι είδους φωτισμός θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του.

Σκεφτείτε πόσες ώρες περνάει διαβάζοντας, βλέποντας τηλεόραση αλλά και άλλες δραστηριότητες που απολαμβάνουν στο χώρο τους, όπως η ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο ή ακόμα και η γυμναστική.

Προσθέστε «επίπεδα» φωτισμού που μπορούν να προσαρμόσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, όπως φωτιστικό σε εσοχή, έναν πολυέλαιο που τραβάει τα βλέμματα και επιτραπέζια φωτιστικά. Επίσης τα φωτιστικά σε κομοδίνο, δίπλα από το κρεβάτι του είναι εξίσου χρήσιμα.

Προσοχή στο γραφείο του

Το γραφείο απαιτεί φώτα εργασίας, συχνά με τη μορφή επιτραπέζιων ή λαμπτήρων δαπέδου. Οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικοί για να φωτίζουν σκοτεινές γωνίες ή χώρους καθιστικού για ανάγνωση ή γραφή.

Ο φωτισμός του γραφείου μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα δευτερεύον διακοσμητικό στοιχείο, που δίνει αισθητική στον χώρο.