Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι σημαντική για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σημασία της πρωτεΐνης είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς όχι μόνο η μέλλουσα μητέρα υποστηρίζει το σώμα της και το διατηρεί δυνατό, αλλά βοηθά επίσης το μωρό της να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για την έγκυο

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την πρωτεΐνη, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι διαφορετικές ζωικές πρωτεΐνες. Και ενώ αυτές είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, δεν είναι οι μόνες καλές πηγές πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές άλλες καλές πηγές περιλαμβάνουν:

Αυγά

Τα αυγά αποτελούν μία από τις πιο θρεπτικές και πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές. Κάθε αυγό, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ περιέχει έξι έως οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και περιέχει μόνο 70 θερμίδες. Τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή ωμέγα-3, χολίνης και βιταμινών Β και D.

Σολομός

Κάθε μερίδα σολομού περιέχει περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Περιέχει επίσης ωμέγα-3, τα οποία, είναι καλά για την ενίσχυση του εγκεφάλου, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όσπρια

Τα όσπρια χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως οι «υπερήρωες της οικογένειας των πρωτεϊνών». Και με περίπου 15 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα (ένα φλιτζάνι), μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την πρωτεΐνη που προσλαμβάνετε.

Ξηροί καρποί

Περίπου μια χούφτα ξηρούς καρπούς περιέχει τέσσερα έως επτά γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Και με μια ποικιλία επιλογών από αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια macadamia, κάσιους, πεκάν και πολλά άλλα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς για να διαλέξετε για να πάρετε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.