Φρίκη – Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα ανήλικο νοσηλευόμενο

Φρίκη με τις εικόνες φυσικοθεραπευτή να χτυπά βάναυσα ανήλικο νοσηλευόμενο σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά.
13 Ιανουαρίου 2022 | 17:17

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική. Πρωταγωνιστής του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ένας φυσικοθεραπευτής, εργαζόμενος σε αυτή τη δομή ο οποίος χτυπά βάναυσα ένα παιδί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το ethnos.gr, ο άνδρας κλωτσά το παιδί στο πρόσωπο, στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω και συνεχίζει να το σέρνει, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι δύο άλλες εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σημείο χωρίς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με τη μία από τις δύο μετά από κάποια δευτερόλεπτα να πηγαίνει προς το μέρος του.

Το περιστατικό έγινε το 2019

Το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2019 και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου επιβεβαίωσε το περιστατικό και μάλιστα δήλωσε ότι την επόμενη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του. Η ίδια υποστηρίζει ότι έμαθε για αυτό πέντε μέρες μετά το συμβάν και επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού ενώ διεμήνυσε στον φυσικοθεραπευτή να μην εργαστεί ξανά σε δομή με παιδιά.

Αναφέρει ακόμα ότι προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές στις 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 18 μήνες μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα στοιχεία του φυσικοθεραπευτή είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας.

Το καθεστώς λειτουργίας του κέντρου

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο κέντρο δεν βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο γραμματέας Σταύρος Σταθόπουλος, δηλώνει ότι οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς, προωθείται στα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για τις νομικές διαδικασίες».

Πρόσφατα Άρθρα
Κλιματική αλλαγή: Πώς επηρεάζουν οι επιπτώσεις της εγκύους και βρέφη; 20 Δεκεμβρίου 2025, 10:28
Άστατος καιρός το Σάββατο: Πέφτει η θερμοκρασία 20 Δεκεμβρίου 2025, 08:51
Το διπλό πρόσωπο του καιρού: Αίθριος την Παρασκευή, αλλάζει το σκηνικό από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:52
Καιρός: Kακοκαιρίες μέχρι την Πρωτοχρονιά – Τα προγνωστικά μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:52
Κυψέλη: Ειδικοί μιλούν για την επίθεση με μαχαίρι στο Γυμνάσιο και την επιλογή να προφυλακιστεί η 16χρονη 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:45
Συννεφιασμένος ο καιρός και ασθενείς βροχές 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:51
Κυψέλη: Η 16χρονη είχε μαχαιρώσει ξανά συμμαθητές της 16 Δεκεμβρίου 2025, 09:21
Δωρεά σπέρματος: Οι κίνδυνοι και το «σπέρμα των Βίκινγκ» 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα – Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Ο παιδικός ιός που συνδέεται με καρκίνο μεγαλώνοντας – Το 95% τον έχει 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά 10 Δεκεμβρίου 2025, 13:54
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα; 10 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης 9 Δεκεμβρίου 2025, 14:29
Βρετανία: Σχολεία κλείνουν και μάσκες επιστρέφουν – Σαν την εποχή του COVID 9 Δεκεμβρίου 2025, 13:15
Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:39
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version