Ο ερχομός του πρώτου παιδιού αποτελεί ίσως την πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή ενός ζευγαριού. Η αναμονή πλέον έχει τελειώσει και το νέο μέλος της οικογένειά σας έχει φθάσει. Μαζί του όμως, μπορεί να φέρει και αρκετές προκλήσεις που για να τις ξεπεράσετε θα ήταν καλό να συνεργαστείτε, καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Ειδικά το πρώτο καιρό που θα έχετε το νεογέννητο στο σπίτι, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα ώστε να βρείτε την ισορροπία.

Βραδινή ή πρωινή «βάρδια»;

Εκείνος που θα αναλάβει να ξυπνάει το βράδυ για να ταΐσει ή να ελέγξει το μωρό, θα ήταν καλό να κοιμάται λίγο περισσότερο το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον ο μπαμπάς θα μπορούσε να ξυπνήσει λίγο νωρίτερα για να ετοιμάζει το πρωινό και να ελέγξει αν χρειάζεται κάτι το μωράκι σας.

Ρωτήστε την αν χρειάζεται κάτι

Τις στιγμές που φροντίζει το μικρό σας και δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, όπως όταν το θηλάζει, ρωτήστε την αν χρειάζεται κάτι, όπως λίγο νερό, το κινητό της ή κάτι να φάει. Μπορεί να φαίνεται πολύ μικρό αλλά πραγματικά την βοηθάτε πολύ περισσότερο από όσο καταλαβαίνετε.

Μπαμπάς με υπομονή

Θα ήταν καλό να έχετε υπομονή, καθώς αυτήν την περίοδο έχει πολλές ανησυχίες που μπορεί να μην τις εκφράζει αλλά τις σκέφτεται. Να είστε ψύχραιμοι και να την βοηθάτε να διατηρεί την ψυχραιμία της, καθώς η φροντίδα του μωρού μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση, ειδικά τον πρώτο καιρό.

Κάντε της έκπληξη

Κάντε της μια μικρή έκπληξη, αναλόγως με τα πράγματα που της αρέσουν ή φέρνοντάς της το αγαπημένο της φαγητό. Δεν χρειάζεται να οργανώσετε μια μεγάλη έκπληξη ή να της πάρετε ένα ακριβό δώρο, αρκεί να κάνετε κάτι μαζί που θα της τονώσει την διάθεση. Με αυτόν τον τρόπο, της δείχνετε έμπρακτα ότι βρίσκεστε δίπλα της σε αυτό το νέο κεφάλαιο και ότι την εκτιμάτε.

Βοηθήστε την στις δουλειές

Αν παρατηρήσετε ότι είναι πολύ απασχολημένη με την φροντίδα του νεογέννητου, δοκιμάστε να κάνετε κάποιες δουλειές του σπιτιού ώστε να βρει λίγο χρόνο για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Στείλτε της μηνύματα όταν βρίσκεστε μακριά

Σίγουρα υπάρχουν δύσκολες μέρες στην δουλειά, γεμάτες από υποχρεώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επικοινωνείτε καθόλου μέσα στην ημέρα. Στείλτε της ένα μικρό μήνυμα για να την ρωτήσετε αν όλα είναι καλά στο σπίτι ή πως αισθάνεται. Έτσι σας νιώθει δίπλα της ακόμα και αν οι υποχρεώσεις σας αναγκάζουν να εγκαταλείψετε το σπίτι.