Είτε είστε νέοι γονείς και οι χώροι στο σπίτι είναι περιορισμένοι είτε τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν ήδη εγκατασταθεί στα υπάρχοντα δωμάτια, η δημιουργία ενός μεγάλου βρεφικού δωματίου μπορεί να μην είναι δυνατή. Εάν λοιπόν, κληθείτε να μοιραστείτε το δωμάτιό σας με το νέο μέλος της οικογένειας, αυτά τα διακοσμητικά tips μπορούν να σας βοηθήσουν:

Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο μέσα στο δωμάτιο

Ακριβώς επειδή το μικρό σας δεν έχει δικό του δωμάτιο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει τον δικό του χώρο.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, σκεφτείτε να διαχωρίσετε το χώρο του μωρού με ένα διαχωριστικό, όπως μια οθόνη, μια κουρτίνα ή ακόμα και ένα ράφι. Εάν ο χώρος σας είναι πολύ μικρός για να χωρέσει ένα φυσικό διαχωριστικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χρώμα για να ξεχωρίσετε την περιοχή του.

Επιλέξτε μια απόχρωση που συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμησή σας. Χρωματίστε έναν τοίχο με έμφαση πίσω από την κούνια ή δημιουργήστε ένα μοτίβο χρωμάτων με κλινοσκεπάσματα ή αξεσουάρ.

Get creative με την ντουλάπα

Το να μοιράζεστε την κρεβατοκάμαρά σας με το μωρό είναι ένα πράγμα. Το να μοιράζεστε όμως και την ντουλάπα σας είναι εντελώς διαφορετικό. Όσον αφορά τη διαβίωση σε διαμέρισμα, ο χώρος της ντουλάπας είναι δύσκολο να βρεθεί. Η δημιουργία χώρου για το μωρό μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση.

Δεδομένου ότι τα βρεφικά ρούχα απαιτούν λίγο χώρο, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μια δεύτερη ράγα κάτω από τα πιο κοντά ρούχα σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε χώρο βάζοντας χειμερινά παλτό και άλλα ογκώδη, εκτός εποχής αντικείμενα σε σακούλες που σφραγίζονται με ηλεκτρική σκούπα ή κάτω από το κρεβάτι.