Τα μωρά επωφελούνται από το ρέψιμο καθώς συνήθως ενοχλούνται από τον αέρα που καταπίνουν κατά τη διάρκεια της σίτισης. Όταν τα μωρά δεν ρευτούν κατά τη διάρκεια ή μετά το τάισμα, είναι πιο πιθανό να είναι φασαριόζικα ή να φτύνουν.

Η φασαρία μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό σας πρέπει να ρευτεί κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αν και τα μωρά που θηλάζουν τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο αέρα από τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό, μπορεί να ωφεληθούν από το ρέψιμο, κάθε φορά που τελειώνουν το θηλασμό από κάθε στήθος.

Οι μητέρες που ταΐζουν με μπιμπερό μπορεί να θέλουν να ρέψουν τα μωρά τους περίπου στα μισά της αναμενόμενης σίτισης. Το τάισμα με μπιμπερό με ρυθμό μπορεί να περιορίσει την ποσότητα αέρα που καταπίνει ένα μωρό και να μειώσει την ανάγκη για ρέψιμο.

Ακολουθούν 3 θέσεις ρεψίματος που αξίζει να δοκιμάσετε:

  • Κρατήστε το μωρό σας όρθιο στο στήθος σας. Τοποθετήστε το πηγούνι του μωρού στον ώμο σας, στηρίξτε το κεφάλι και τον λαιμό του μωρού με το ένα χέρι και χτυπήστε απαλά την πλάτη του με το άλλο. Το κούνημα ή το νανούρισμα μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να χαλαρώσει.
  • Κρατήστε το μωρό σας σε καθιστή θέση. Στηρίξτε το πηγούνι του μωρού με την παλάμη του χεριού σας και με το άλλο χέρι χτυπήστε απαλά την πλάτη του μωρού.
  • Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και τοποθετήστε το με την κοιλιά του προς τα κάτω. Στηρίξτε το κεφάλι του μωρού σας με το ένα χέρι και χτυπήστε απαλά την πλάτη του με το άλλο σας χέρι.

Tο φτύσιμο είναι φυσιολογικό, ειδικά όταν ρέψετε το μωρό σας. Εάν τα σαλάκια έχουν γαλακτώδη εμφάνιση και το μωρό σας δεν έχει δυσφορία, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε. Εάν υπάρχει έντονος εμετός, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας για περαιτέρω καθοδήγηση.