Αν και είναι διάσημες, ο ρόλος της νέας μητέρας φαίνεται ότι τις εξισώνει με όλες τις υπόλοιπες μαμάδες. Η Meghan Markle, η Gigi Hadid και η Emily Ratajkowski εξηγούν ότι αν και δεν παραμελούν τον εαυτό τους, έχουν αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των μικρών τους, γι’ αυτό η φροντίδα τους περιορίζεται στα ουσιώδη. Ας δούμε κι εμείς πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τα μυστικά ομορφιάς τους στη δική μας ρουτίνα.

 

Gigi Hadid

Ακολουθεί μία πολύ απλή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, με τα απολύτως απαραίτητα βήματα, που είναι εύκολα και γρήγορα. «Δε χρειάζεται απαραίτητα να πληρώνεις πολλά χρήματα για καλλυντικά. Γι’ αυτό προτιμώ εκείνα που διατίθενται στο φαρμακείο», αποκαλύπτει η διάσημη καλλονή.

Η beauty ρουτίνα της

  1. Για τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού, επιλέγει ένα απαλό καθαριστικό γαλάκτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για τον ευαίσθητο και ξηρό τύπο επιδερμίδας.
  2. Αντί για ορό, χρησιμοποιεί ένα μείγμα από έλαιo moringa και αιθέριο έλαιο από φύλλα νεραντζιάς. Συστατικά που διατηρούν την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος και την παραγωγή του σμήγματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα αντιμετωπίζει ατέλειες, όπως σπυράκια, υπερβολικό σμήγμα και αφυδάτωση.
  3. Τον χειμώνα αντικαθιστά την ενυδατική της με μία πιο ενισχυμένη, παχύρρευστη σύνθεση, για ξηρή επιδερμίδα.
  4. Τέλος, στα χείλη απλώνει ένα πολυχρηστικό παχύρρευστο μπαλμ, χωρίς άρωμα, συστατικά ζωϊκής προέλευσης και parabens.

 

 

Meghan Markle

Οσον αφορά στην καθημερινή περιποίησή της, ακολουθεί πιστά τις συμβουλές της αγαπημένης της αισθητικού Nichola Joss που διαμορφώνουν το εξής τρίπτυχο: Καθαρισμός, ενυδάτωση και θρέψη, με όσο το δυνατόν πιο φυσικές καλλυντικές συνθέσεις.

Η beauty ρουτίνα της

  1. Χρησιμοποιεί πρωϊ και βράδυ ένα έλαιο καθαρισμού, το οποίο απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα. Ταυτόχρονα ενισχύει την ελαστικότητα και τη λάμψη του προσώπου της.
  2. Αφιερώνει 1’ τη μέρα για να κάνει μασάζ στο πρόσωπο καθώς εφαρμόζει την κρέμα νύχτας. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό και βαθιά θρεπτικό μπαλμ με αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, μελισσοκέρι και βταμίνες, που αντιμετωπίζει τα σημάδια κούρασης της επιδερμίδας.
  3. Πριν από το ντους, αφιερώνει άλλο 1’ λεπτό για να κάνει στεγνό βούρτσισμα στο σώμα προκειμένου να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες.
  4. Για το ντους της χρησιμοποιεί ένα ειδικό έλαιο καθαρισμού με βοτανικά εκχυλίσματα που περιποιείται τις ραγάδες.

 

Emily Ratajkowski

«Το δέρμα μου δεν είναι στα καλύτερά του» ομολόγησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της που συνέπεσε με την καραντίνα. Τι έκανε λοιπόν για να επαναφέρει την ισορροπία και την ομορφιά της επιδερμίδας της;  Όπως αποκάλυψε στους 21 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, η φροντίδα της εντάσσεται στα πλαίσια του μινιμαλισμού.

Η beauty ρουτίνα της

  1. Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας της, επιλέγει ένα μπαλμ καθαρισμού με βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία. Η σύνθεση καθαρίζει απαλά και αποτοξινώνει, ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος.
  2. Επειτα, απλώνει ένα σύμπλεγμα από έλαια, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά στοιχεία που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.
  3. Χρησιμοποιεί μία αντιγηραντική κρέμα με φερουλικό οξύ και ρετινόλη, που κάνει λεία την επιδερμίδα και αυξάνει τη λάμψη της.
  4. Τέλος, για τα σπυράκια που εμφανίζονται κατά καιρούς χρησιμοποιεί τοπικά ένα τζελ με σαλικυλικό οξύ, από το φαρμακείο.