Αν διαπιστώσετε ότι οι διαφωνίες με το σύντροφό σας αυξήθηκαν μετά την γέννηση του παιδιού, τότε δεν είστε μόνοι. Πολλά ζευγάρια αναφέρουν ότι εκνευρίζονται πιο εύκολα ή εμπλέκονται σε περισσότερες ή μεγαλύτερες συγκρούσεις αφού έγιναν για πρώτη φορά γονείς.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ρόλος του γονιού μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την σχέση μεταξύ των συντρόφων. Μάλιστα, επιστημονική μελέτη ανακάλυψε ότι το ένα πέμπτο των ζευγαριών χωρίζουν τον πρώτο χρόνο μετά την υποδοχή ενός μωρού. Η πλειονότητα των ζευγαριών στη μελέτη ανέφερε ότι οι αυξανόμενες διαφωνίες ευθύνονται για τον χωρισμό τους.

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν την ανεκπλήρωτη σεξουαλική ζωή αλλά και τις κακές δεξιότητες επικοινωνίας.

Οι 3 πιο συχνές διαφωνίες που έχουν οι νέοι γονείς

Αφού καλωσορίσετε ένα παιδί, υπάρχουν ορισμένα θέματα για τα οποία μπορείτε να περιμένετε να έχετε διαφωνίες ή συγκρούσεις. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν:

Ο καταμερισμός των ευθυνών για το παιδί

Μαζί με ένα μωρό έρχεται και ένα κύμα νέων ευθυνών, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών ταϊσμάτων, της αλλαγής της πάνας και πολλών άλλων. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε έναν τρόπο να χωρίσετε και να εξισορροπήσετε αυτές τις ευθύνες μεταξύ σας.

Εάν ο ένας γονιός εργάζεται, μπορεί να αισθάνεται λιγότερη υποχρέωση να βοηθήσει με το μωρό, με αποτέλεσμα ο άλλος γονέας να εξαντλείται συναισθηματικά και σωματικά. Αυτό το επιχείρημα συνήθως αφήνει τον έναν ή και τους δύο γονείς να αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι και υποτιμημένοι, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την ένταση και να επιδεινώσει άλλα προβλήματα.

Ποιο στυλ ανατροφής είναι καλύτερο

Μπορεί να νομίζατε ότι θα ήσασταν στην ίδια σελίδα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, αλλά πολλά ζευγάρια εκπλήσσονται από τις διαφορές τους στα στυλ ανατροφής μετά την απόκτηση μωρού.  Μπορεί να διαφωνείτε στις πιο μικρές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να αναθρέψετε το νεογέννητό σας, όπως το πόση τεχνολογία είναι υπερβολική ή τι πρέπει να κάνετε με τις ανεπιθύμητες συμβουλές από τα πεθερικά.

Η σύγκρουση μπορεί να κλιμακωθεί εάν ο ένας γονέας προσπαθήσει να «διορθώσει» τη συμπεριφορά του άλλου γονέα, κάνοντας τον άλλο να αισθάνεται ανασφαλής, υποτιμημένος και αμυντικός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να το λύσετε είναι το συζητήσετε.

Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να δείτε την προοπτική του συντρόφου σας και γιατί πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι σωστός. Πρέπει να περιμένετε να συμβιβαστείτε, καθώς δεν αξίζει να διαφωνείτε για μικρά πράγματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ποιος έχει περισσότερο προσωπικό χρόνο

Μετά την απόκτηση ενός μωρού, η κοινωνική σας ζωή θα πάρει απρόσμενη τροπή. Ναι μεν θα ξενυχτάτε αλλά δεν θα είναι επειδή είστε κάπου διασκεδαστικά. Ακόμη και καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα διαπιστώσετε ότι έχετε λιγότερη ιδιωτικότητα και προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Καθώς και οι δύο σύντροφοι σε μια σχέση αρχίζουν να αισθάνονται επιβαρυμένοι και ευερέθιστοι από την έλλειψη προσωπικού χρόνου μακριά από τα παιδιά, αυτό θα επιβαρύνει την σχέση. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό και οι δύο να έχετε χρόνο για να εστιάσετε στον εαυτό σας, είτε πρόκειται για έξοδο με φίλους είτε για ανάγνωση ενός βιβλίου στην μπανιέρα.

Άρα, θα πρέπει να καταλήξετε σε έναν συμβιβασμό.