Ακριβώς επειδή έχετε παιδιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το προσωπικό σας στυλ στην διακόσμηση ή να απαλλαγείτε από το αγαπημένο τραπεζάκι γύρω από το οποίο συγκεντρώνεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές ή προσαρμογές για να γίνει φιλικό προς τα παιδιά και πάνω από όλα ασφαλές, καθώς τα παιδιά παίζουν, τρέχουν και πολλές φορές μας θυμίζουν τις… «σβούρες» που παίρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι ειδικοί εσωτερικής διακόσμησης, προτείνουν:

1. Η τέχνη του παιδιού σε πρώτη θέα

Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσετε έργα τέχνης, αφού έχετε των παιδιών σας. Ανάλογα με τους χρωματικούς τόνους σε κάθε δωμάτιο, ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει και κάτι και έπειτα βάλτε το σε ένα κάδρο και κρεμάστε το στον τοίχο. Έτσι τα έργα τέχνης δεν θα λείπουν από τους τοίχους σας, τα παιδιά θα νιώσουν τρομερή αυτοπεποίθηση καθώς θα νιώσουν ότι οι προσπάθειές τους εκτιμώνται και εσείς θα κάνετε το σπίτι πιο προσιτό στην παιδική ανεμελιά δίχως όμως να χάνει το πολυπόθητο σικ στοιχείο.

2. «Ξεφύγετε» από το ροζ και το μπλε χρώμα

Το χρώμα και το μοτίβο είναι πάντα ευπρόσδεκτα στα παιδικά δωμάτια, όπου ενθαρρύνεται το παιχνίδι και η διασκέδαση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στην μπλε ή την ροζ απόχρωση. Μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα χρώματα, τα οποία μάλιστα μπορεί να τα διαλέξει το παιδί. Ιδανική επιλογή είναι το ανοιχτό πράσινη, που αποπνέει μια ήρεμη και χαλαρή διάθεση, προκειμένου να το βοηθάτε να χαλαρώνει και να παραμένει ήρεμο.

3. Παιδικά βιβλία ή.. έργα τέχνης;

Αν το παιδί δεν είναι τόσο φαν της ζωγραφικής και γενικότερα των καλλιτεχνικών, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε στρατηγικά τα παιδικά του βιβλία, έτσι ώστε να θυμίζουν έργα τέχνης. Οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης, το ένα δίπλα στο άλλο και με το εξώφυλλο να φαίνεται. Τόσα παιδικά βιβλία με υπέροχα χρώματα και γραφικά σίγουρα θα δώσουν άλλο τόνο στο χώρο ανάγνωσης.