Η εξισορρόπηση της προσωπικής της επαγγελματικής ζωής μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση όταν τα παιδιά μπουν στην ζωή σας. Ο οικογενειακός χρόνος σε σύγκριση με τις εξωτερικές δεσμεύσεις και δραστηριότητες είναι μια από τις πιο απαιτητικές πτυχές της ανατροφής των παιδιών, ειδικά καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν. Θέλετε να περάσετε χρόνο ως οικογένεια για να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς, αλλά μερικές φορές η προσπάθεια να αφιερώσετε χρόνο στην οικογένεια είναι δυσκολότερη από το αναμενόμενο με όλες τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και τις δραστηριότητες των παιδιών.

Μερικές από τις πιο πρακτικές συμβουλές για να καταφέρετε να βρείτε χρόνο τόσο για τις δουλειές όσο και για τα παιδιά, περιλαμβάνουν:

Χρόνος με τα παιδιά «on the spot»

Είτε αφιερώνετε ένα απόγευμα είτε ένα βράδυ την εβδομάδα, η καθιέρωση καθορισμένου οικογενειακού χρόνου μπορεί να δημιουργήσει αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή. Είτε είναι βραδιά ταινίας, είτε βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών το κλειδί είναι ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχετε χρόνο για συναναστροφή.

Περάστε το χρόνο χαλαρώνοντας και μιλώντας ο ένας με τον άλλον. Μπορεί να εκπλαγείτε από τα πράγματα που μαθαίνετε για τα παιδιά ή τον τρόπο που συνδέεστε ως οικογένεια.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται για «έξτρα» χρόνο, μόλις σας δοθούν. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα συχνές οι μέρες, που το σχολείο ακυρώνεται εξαιτίας χιονοπτώσεων, όταν συμβεί εκμεταλλευτείτε τον απροσδόκητο χρόνο μαζί.

Ξεκινήστε κάτι μαζί

Είτε διαβάζετε ένα βιβλίο ως οικογένεια, φτιάχνετε ένα μεγάλο παζλ είτε επιλέγετε να κάνετε μια σειρά κατασκευών, ρωτήστε τα παιδιά τι θα ήθελαν να ξεκινήσουν να δημιουργούν μαζί σας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να το απολαμβάνετε πραγματικά και να δουλεύετε μαζί.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί αλλά συμβάλλετε στην εξέλιξη του παιδιού, καθώς εξασκεί δεξιότητες εκτός των ακαδημαϊκών. «Σπάστε» την δουλειά που πρέπει να κάνετε σε μέρη και ορίστε μέρες και ώρες που μπορείτε όλοι να αφιερώσετε.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο πιθανό να τα καταφέρετε και να μην το παραμελήσετε.

Βοηθήστε τα στο διάβασμα

Τις πιο δύσκολες μέρες, που οι υποχρεώσεις δεν σταματούν και το ίδιο συμβαίνει και με το διάβασμα των παιδιών, έχετε πολλές ευκαιρίες να τα βοηθήσετε οπουδήποτε χρειαστούν και να περάσετε ποιοτικό χρόνο διαβάζοντας παρέα.

Βοηθήστε τα να μελετήσουν για ένα τεστ κάνοντας κουίζ σχετικά με το υλικό. Ή, εάν το παιδί σας εργάζεται σε μια ερευνητική εργασία, καθίστε μαζί του και βοηθήστε το να βρει αξιόπιστες πηγές.