Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού, το playroom είναι μακράν το πιο διασκεδαστικό, τόσο για τα παιδιά όσο… και για τους γονείς, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται. Από τους τοίχους αναρρίχησης και στρώματα έως και τα σημεία που μπορείτε να κρεμάσετε τα έργα τέχνης των παιδιών, πολλές είναι οι ιδέες που μπορείτε να συναντήσετε κατά την αναζήτησή σας. Τι χρειάζεται όμως, το σωστό playroom για να διασκεδάζουν τα παιδιά, δίχως να σπαταλήσετε χρόνο και πολλά χρήματα;

Διαλέγουμε θέμα με το playroom

Προσπαθήστε πριν ακόμα το διακοσμήσετε να ρωτήσετε τι αρέσει περισσότερο στο παιδί, ώστε να διαλέξετε από κοινού ένα χρώμα. Το θέμα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να συνδέεται με μια ταινία ή ένα παιχνίδι. Ρωτήστε το για τις αγαπημένες του αποχρώσεις, τις υφές αλλά και τα υφάσματα.

Χρησιμοποιήστε τους «άβολους» χώρους

Στο playroom δεν υπάρχουν «άβολοι» ή χώροι που δεν χρησιμεύουν.

Αφού μπορείτε ανάλογα με την φαντασία του παιδιού να το αξιοποιήσετε είτε για παιχνίδι, είτε για χαλάρωση. Υπάρχει λίγος χώρος κάτω από την σκάλα αλλά δεν χωρά κάποιο έπιπλο ή αντικείμενο; Αφήστε ένα μικρό πουφ για να μπορεί το παιδί να κάθεται και να χαλαρώνει, διαβάζοντας το αγαπημένο του βιβλίο.

Διαλέξτε τα παιχνίδια με προσοχή

Καθώς διαμορφώνετε το playroom είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παιδιά θέλουν να παίζουν με παιχνίδια που τα ενδιαφέρουν, γεγονός που θα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως εξάλλου και αυτά.

Για αυτό δοκιμάστε, εκτός από ένα παιχνίδι που αγαπούν πολύ, να κάνετε πιο κλασικές επιλογές που θα αρέσει όχι μόνο σε αυτά αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια.

Playroom στο δωμάτιο;

Κι όμως γίνεται! Μην διστάσετε, εάν δεν έχετε αρκετό χώρο, να μετατρέψετε το δωμάτιο του παιδιού σε playroom. Απλά διαμορφώστε τον χώρο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαχωρίζεται σε λειτουργικές ζώνες, με την καθεμία να εξυπηρετεί διαφορετικά το παιδί.

Ενδεικτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζώνη με τα παιχνίδια, όπου θα μπορεί να διασκεδάζει, μια ζώνη για να χαλαρώνει, όπου θα μπορεί να διαβάζει τα αγαπημένα του βιβλία, μια ζώνη με το γραφείο του, όπου θα προετοιμάζεται για το σχολείο και το κρεβάτι του όπου θα κοιμάται.