Όταν τα μωρά φτάσουν στην ηλικία των έξι μηνών, μπορούν επίσημα να αρχίσουν να μεταβαίνουν σε στερεές τροφές. Ως εκ τούτου, η δοκιμή διαφορετικών τροφών, όπως τα βρεφικά δημητριακά, το αβοκάντο, η μπανάνα και ο πουρές θα μπουν στο μενού σας. Όταν συμβεί αυτό, η ποσότητα γάλακτος που καταναλώνουν τα μωρά θα μειωθεί σε όγκο δεδομένου ότι οι επιπλέον θερμίδες προσλαμβάνονται από άλλα τρόφιμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει ο θηλασμός ή το μπιμπερό. Αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε πόσο γάλα πρέπει να έχουν τα έξι μηνών μωρά για να διασφαλίσετε ότι καλύπτουν τις απαραίτητες ημερήσιες θερμιδικές τους ανάγκες.

Καθώς τα βρέφη πλησιάζουν τους έξι μήνες, η ημερήσια κατανομή γάλακτος που χρειάζονται αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πολλές μεγάλες εκρήξεις ανάπτυξης από τη γέννηση μέχρι αυτή την ηλικία. Ωστόσο, ακριβώς εκείνη την ώρα, αρχίζουν να τρώνε και κάποιες στερεές τροφές.

Και ενώ το γάλα θα πρέπει να εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους επειδή το στομάχι τους είναι ακόμα μικρό, η στερεά τροφή που τρώνε τα βοηθά να χορτάσουν.  Εξαιτίας αυτού, οι μητέρες μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν μια σταθεροποίηση ή ακόμη και μια μείωση στην ποσότητα γάλακτος που επιθυμούν τα μωρά τους σε κάθε τάισμα.

Το γάλα θα μειωθεί

Καθώς τα μωρά φτάνουν τους έξι μήνες, τρώνε λιγότερες φορές την ημέρα, αλλά τρώνε περισσότερο σε κάθε τάισμα. Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την προσθήκη στερεάς τροφής στη διατροφή τους. Σε αυτή την ηλικία, τα μωρά θα χρειάζονται γάλα τέσσερις έως πέντε φορές την ημέρα και σε κάθε τάισμα πιθανότατα να καταναλώνουν περίπου έξι έως οκτώ ουγγιές μητρικό γάλα.

Πολλά μωρά θα έχουν μια έκρηξη ανάπτυξης περίπου αυτή την περίοδο, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο, να χρειάζονται λίγο περισσότερο. Ως εκ τούτου, για εκείνες τις μητέρες που έχουν προχωρήσει στο τάισμα με μπιμπερό μόνο σε αυτό το στάδιο, θα είναι εύκολο να μετρήσουν πόση ποσότητα χρειάζονται τα μωρά ανά σίτιση. Και εφόσον έχουν στη διάθεσή τους ένα απόθεμα μητρικού γάλακτος, θα μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογα για εκείνες τις στιγμές που χρειάζονται περισσότερα από τα συνηθισμένα.

Αφήστε το μωρό να σας καθοδηγήσει

Το να συνεχίσουν να θηλάζουν μωρά άνω των έξι μηνών σημαίνει ότι οι μητέρες πρέπει να βασίζονται στα μωρά τους για να τους πουν πότε είναι χορτασμένα ή ακόμα πεινούν. Και αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που πρέπει να «ακούτε» το μωρό σας για να συμβαδίζετε με τις ανάγκες του κάθε φορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επειδή είναι αδύνατο να μετρηθεί πόση ποσότητα καταναλώνουν τα μωρά όταν θηλάζουν όταν τα μωρά ζητούν να θηλάσουν, θα είναι καλό να τους επιτρέπεται να το κάνουν. Αν και μπορεί να μην πεινάνε πάντα μεταξύ των τροφών και μπορεί να θέλουν να θηλάσουν για άνεση, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.