Κρήτη: Συνελήφθη γονέας γιατί δεν έστελνε το παιδί του σχολείο

Σε μία ακόμα σύλληψη γονέα ο οποίος δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης
15 Φεβρουαρίου 2022 | 14:40

Συνελήφθη πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο, χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στο δήμο Αστερουσίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος πατέρας, δεν επέτρεπε στο παιδί του, που φοιτά σε γυμνάσιο, να παρευρεθεί στο σχολικό περιβάλλον λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 59χρονος συνελήφθη έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

«Καμπάνα» έξι μηνών με αναστολή σε μητέρα 9χρονου μαθητή

Εν τω μεταξύ, ένοχη κρίθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η μητέρα ενός ανήλικου μαθητή, η οποία κρατά το παιδί της μακριά από το δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τελικά της επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο «υιοθέτησε» την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να επιβληθεί στη 40χρονη μητέρα δυο παιδιών ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Aξίζει να τονιστεί ότι στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή, ωστόσο, πλέον υποχρεούται να «στείλει» ξανά πίσω το παιδί της στο σχολείο του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς η γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, είπε ενώπιον της Έδρας ότι μεγαλώνει μόνη της τόσο τον 9χρονο γιο της, όσο και το μεγαλύτερο παιδί της.  Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «τόσα κρούσματα». Επεσήμανε ακόμη, κατά την απολογία της, ότι κάνει τα πάντα για τα παιδιά της, καθώς δουλεύει πολύ σκληρά, προκειμένου να τα μεγαλώσει.

Μεταξύ άλλων, η 40χρονη ανέφερε στο ακροατήριο ότι πλήρωνε για να κάνει το παιδί της ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, ούτως ώστε να μη μείνει πίσω στα μαθήματά του.

Πρόσφατα Άρθρα
Πανελλαδικές: Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψηφίους 25 Μαΐου 2026, 20:52
Γωγώ Μαστροκώστα: Το «αντίο» του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους 25 Μαΐου 2026, 13:16
Κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η διαδικασία αιτήσεων για τους δικαιούχους 25 Μαΐου 2026, 09:41
Κρήτη: Στον ανακριτή οι γονείς της 3χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ 25 Μαΐου 2026, 09:38
Η Γωγώ Μαστροκώστα πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο τα τελευταία 16 χρόνια 25 Μαΐου 2026, 08:27
Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα 25 Μαΐου 2026, 08:22
Όλο και λιγότερα τα παιδιά και οι έφηβοι στην ΕΕ 23 Μαΐου 2026, 15:38
Ηλεκτρικά πατίνια: Γιατί είναι επικίνδυνα για τους ανήλικους; 23 Μαΐου 2026, 15:27
Μηνιγγίτιδα: Μαθητής σχολείου ειδικής αγωγής νοσηλεύεται διασωληνωμένος 21 Μαΐου 2026, 13:02
Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί και ποιοι θα το λάβουν 21 Μαΐου 2026, 08:40
Οσμή αερίου στα νότια προάστια: Τα τρία σενάρια για την προέλευσή της 20 Μαΐου 2026, 13:22
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις του 2026 20 Μαΐου 2026, 12:48
Βίαιη επίθεση σε 13χρονη έξω από γυμνάσιο στην Αμαλιάδα 20 Μαΐου 2026, 12:46
Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα 20 Μαΐου 2026, 10:48
Αναστάτωση στην Αττική λόγω έντονης οσμής αερίου 19 Μαΐου 2026, 14:45
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version