Ποια γυναίκα δε θέλει λαμπερά, ενυδατωμένα μαλλιά; Δεν είναι μυστικό ότι για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να εφαρμόζετε μια μάσκα μαλλιών ώστε να προσφέρετε στην τρίχα σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Το μυστικό, όμως, είναι το πόσο πρέπει να αφήνετε τη μάσκα στα μαλλιά σας.

Στη συσκευασία κάθε μάσκας θα δείτε ότι αναγράφεται ο χρόνος που χρειάζεται για να δράσει η φόρμουλα, με τις περισσότερες μάσκες να απαιτούν μερικά λεπτά.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε πραγματικά τα οφέλη και την υγρασία μιας μάσκας είναι να την αφήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει μια πολυτέλεια χρόνου, την οποία λίγες γυναίκες έχουν. Έτσι, η λύση είναι να αφήσετε τη μάσκα για ολόκληρη τη νύχτα και να λουστείτε το πρωί.

Οι περισσότερες μάσκες είναι κατασκευασμένες από συστατικά που δε θα κάνουν ζημιά στα μαλλιά σας μετά από παρατεταμένη χρήση, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για πολύωρη χρήση.

Έτσι, εφαρμόστε τη μάσκα επιμένοντας στις άκρες των μαλλιών και όχι στις ρίζες (για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα), τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πλαστική σακούλα για να αποφύγετε το χάος και ήδη από την πρώτη χρήση θα δείτε διαφορά στην ποιότητα της τρίχας σας.