Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεχίζει τις δημιουργικές δράσεις του, αυτή τη φορά προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια αξέχαστη νυχτερινή εμπειρία. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου (5-10 μ.μ.) οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη μαγεία του σύμπαντος και τα μυστικά του γαλαξία περνώντας «Μία Νύχτα στο Μουσείο».

Επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες, τα αστέρια, κομήτες, νεφελώματα και άλλα πολλά σχετικά με τη λειτουργία του διαστήματος. Ακόμα, τα παιδιά θα φτιάξουν τον δικό τους πύραυλο και θα τον εκτοξεύσουν στην αυλή της Τεχνόπολης. Παράλληλα μπορούν να μεταμφιεστούν σε κάτι «διαστημικό» για να τιμήσουν το φετινό καρναβαλικό πνεύμα.

Οι δραστηριότητες δεν τελειώνουν όμως εδώ. Στα παιδιά θα δοθούν δημιουργικά και φωσφορίζοντα υλικά για να κατασκευάσουν ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος για το δωμάτιό τους. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα χρησιμοποιήσουν χάρτες και με όπλο τη φαντασία τους, θα ρίξουν φως στα μυστικά του εργοστασίου αλλά και του ηλιακού συστήματος. Συλλέγουν μικρά θραύσματα από έναν πραγματικό κομήτη που προσγειώθηκε μέσα στο παλιό εργοστάσιο αλλά και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός» της Τεχνόπολης.

Η νύχτα κλείνει με μία ειδική ομάδα αστροναυτών, οι οποίοι μας καλούν να κινηθούμε στους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας μία διασκεδαστική διαγαλαξιακή ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Απαραίτητη η προκράτηση.