Κάτω από το δέρμα, το κολλαγόνο σχηματίζει κάτι σαν ένα δίχτυ, αλλά το λίπος μπορεί να σπάσει αυτό το «δίχτυ» και να εμφανιστεί στην επιφάνεια. Η καλύτερη λύση είναι να απελευθερώσουμε το λίπος που προκαλεί το πρόβλημα και όχι μόνο να το κρύψουμε. Η νέα, ιδιαίτερη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας συνδυάζει τα καλύτερα φυσικά υλικά, όπως 2 είδη τσαγιού, κάνναβη και ηφαιστειακή λάσπη με ένα πολύ εξειδικευμένο μασάζ… με μπαλάκια του γκολφ. Είναι μια καθόλου επεμβατική θεραπεία που έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα ενάντια στην κυτταρίτιδα ενώ ενισχύει τη σύσφιξη του δέρματος και τη γενική υγεία του.

Πιο αναλυτικά,

τα βήματα της θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας είναι τα εξής:

  1. Golf μασάζ. Χαρακτηριστικές κινήσεις που δημιουργούν μια έντονη αιματική και λεμφική ροή, ενώ συγχρόνως ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος και αυξάνουν τις καύσεις λίπους.
  2. Μασάζ με εκχύλισμα από πράσινο και μαύρο τσάι, ανάλογα τον βαθμό κυτταρίτιδας και χαλάρωσης του δέρματος.
  3. Εφαρμογή ηφαιστειακής λάσπης στις επίμαχες περιοχές.
  4. Εφαρμογή ελαίου κάνναβης ή πίλινγκ κάνναβης, ανάλογα τον βαθμό κυτταρίτιδας.

Τι πετυχαίνουμε: Σύσφιξη δέρματος, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και μείωση τοπικού πάχους

Το golf μασάζ έχει πολύ αποτελεσματική δράση στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, αλλά και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. «Με συγκεκριμένες πιέσεις, το δέρμα ανανεώνεται, η λέμφος ξεμπλοκάρει και ενεργοποιείται η καύση των λιποκυττάρων» εξηγεί η ειδικός Μαίρη Φιλιππαίου. Το τσάι έχει αποδεδειγμένη δράση ενάντια στην κυτταρίτιδα γι’ αυτό και αποτελεί συχνά συστατικό αδυνατιστικών καλλυντικών συνθέσεων. Το έλαιο κάνναβης έχει ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Τέλος, η ηφαιστειακή λάσπη είναι εξίσου ευεργετική για το δέρμα, αφού περιέχει συστατικά όπως:

– Ασβέστιο: Ενισχύει τη σταθερότητα και τον δερματικό φραγμό. Ενεργοποιεί τη παραγωγή κολλαγόνου.

-Κάλιο: Ρυθμίζει τη περιεκτικότητα των κυττάρων σε νερό και προλαμβάνει τη χαλάρωση.

-Μαγνήσιο: Ενισχύει τη παραγωγή κολλαγόνου και επανορθώνει τους κατεστραμμένους ιστούς από τον ήλιο.

-Σελήνιο: Αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλει στην κυτταρική προστασία κατά των ελεύθερων ριζών.

-Γερμάνιο: Aντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις φλεγμονές, ενισχύει την άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.