Η Καθαρά Δευτέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πέταγμα του χαρταετού και τους γευστικούς ουζομεζέδες. Οι χορτοφάγοι και οι vegan έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στη συγκεκριμένη μέρα. Το ίδιο και οι λάτρεις των θαλασσινών.

Εξασφαλίστε τη καλή λαγάνα και πάρτε παρακάτω ιδέες για μεζεδάκια που θα γίνουν ανάρπαστα.

Ιδέες για ουζομεζέδες:

Μύδια σαγανάκι με φέτα
Πιάτο με θαλασσινή αύρα και εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο.

Χούμους
Το ντιπ απ’ τη Μέση Ανατολή είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Φροντίστε να το χτυπήσετε καλά για βελούδινο αποτέλεσμα και γαρνίρετε με το ωραιότερο λάδι σας.

Γαρίδες τηγανητές με κουρκούτι μπίρας
Τραγανές και ελαφριές με μπίρα και λίγο ούζο στο κουρκούτι οι γαρίδες αυτές θα τραβήξουν πολύ ούζο.

Χταπόδι τηγανητό
Το χταπόδι συνήθως εμφανίζεται στο σαρακοστιανό τραπέζι με κοφτό μακαρονάκι αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και τηγανιτό με μια ελαφριά σκορδαλιά/

Ρεγγοσαλάτα
Είναι πλέον κλασική αξία και δεν θα απογοητεύσει κανέναν.

Φάβα
Απλή, αφαιρετική και πεντανόστιμη. Δεν χρειάζεται καραμελωμένα κρεμμύδια. Αφήστε την να λάμψει με λίγο λάδι και ελάχιστο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

Μύδια αχνιστά πικάντικα
Με μπούκοβο και πάπρικα τα συνηθισμένα αχνιστά μύδια αποκτούν άλλο αέρα και ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Κυπριακή ταχινοσαλάτα
Αναζητήστε την απλή και υπέροχη κυπριακή συνταγή για να πρωτοτυπήσετε.

Τσιροσαλάτα με άνηθο
Λίγα υλικά και πολλή γεύση από αυτόν τον αναμενόμενο αλλά λατρεμένο μεζέ.

Πικάντικοι γίγαντες
Δεν γίνεται να λείπουν τα όσπρια από το τραπέζι! Μαγειρέψτε τους γίγαντες σε βαρύ ταψί για να γίνουν τραγανοί και δοκιμάστε να προσθέσετε φρέσκια καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο μπούκοβο.

Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή 
Ψήστε την μελιτζάνα ολόκληρη στη φωτιά και έπειτα ξεφλουδίστε και απολαύστε την υπέροχη καπνιστή γεύση που θα χαρίσει στη μελιτζανοσαλάτα σας.