Αν και μικρός ο Φράνκλιν έχει γίνει ήδη διάσημος, αφού ένα βίντεο με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή κάνει τον γύρο του Διαδικτύου σκορπίζοντας αληθινά γέλια. Οι γονείς του μικρού αποφάσισαν να δοκιμάσουν διάφορα χτενίσματα στα μαλλάκια του και στη συνέχεια να φτιάξουν ένα συγκεντρωτικό βίντεο που περιγράφει το κάθε ένα.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του TikTok και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral. Ο χαριτωμένος μπόμπιρας προφανώς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, οι εκφράσεις του όμως είναι πραγματικά απολαυστικές.

Ανάμεσα στα επιτυχημένα χτενίσματα αυτά που ξεχωρίσαμε είναι η μοϊκάνα, το «business professional» και το κλασικό με τη χωρίστρα στη μέση.

Πώς να χτενίσετε το μωρό σας

Δεδομένου ότι το κεφαλάκι του μωρού είναι ευαίσθητο και στις αρχές έχει πολύ μαλακές τρίχες, επιλέξτε μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Όταν τα μαλλιά του μωρού σας γίνουν πιο σκληρά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντωτή  χτένα. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να το χτενίζετε όταν έχει βρεγμένα μαλλάκια και να κάνετε πολύ απαλές κινήσεις.

Ξέρατε ότι…

Τα νεογέννητα μπορεί να χάσουν τα μαλλιά τους. Εάν είχατε εκπλαγεί από τη χαίτη του μικρού σας, περιμένετε: Όλα αυτά τα μαλλιά μπορεί να φύγουν. Κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους, τα μωρά μπορεί να χάσουν κάποια ή ακόμη και όλα τα μαλλάκια τους.

Αυτή είναι μια απολύτως φυσιολογική απόκριση στη γέννηση, με τις τρίχες να βρίσκονται στη φάση τελογόνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μπορεί να δείτε ότι το μωρό σας χάνει τα μαλλάκια του. Μερικοί ειδικοί συνδέουν αυτή τη φάση με τη μείωση των ορμονών της εγκυμοσύνης – αυτών που ίσως είχαν χαρίσει μια πλούσια χαίτη και σε εσάς.

Ευτυχώς, η φάση τελογόνου ακολουθείται συνήθως αρκετά γρήγορα (ή ακόμα και ταυτόχρονα) από νέα ανάπτυξη μαλλιών. Ωστόσο, τα μαλλιά του μωρού που μεγαλώνουν μπορεί να μη μοιάζουν καθόλου με τα μαλλάκια που είχε όταν γεννήθηκε.

Το χρώμα και η υφή αλλάζουν συχνά, επομένως οι λεπτές τρίχες του μωρού σας θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σκληρές, το κόκκινο να δώσει τη θέση του στο ξανθό και τα σγουρά να γίνουν ίσια.

Σε κάθε περίπτωση, τελικά τα μαλλιά του μικρού σας θα μεγαλώσουν και το μωρό σας θα μοιάζει λιγότερο με rock star. Η στιγμή στην οποία συμβαίνει αυτό διαφέρει από μωρό σε μωρό. Για παράδειγμα, μερικά αποκτούν νέα μαλλιά μέχρι τους 6 μήνες, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται 2 χρόνια.

Δείτε το viral βίντεο: