Τα οφέλη της μεταφοράς ενός μωρού με μάρσιπο είναι γνωστά, τόσο για τη μαμά όσο και για το μπαμπά. Σε πρακτικό επίπεδο, η χρήση του μάρσιπου μπορεί να είναι σωτήρια για τις μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά ή για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεστε και τα δύο σας χέρια για να κάνετε κάποια δουλειά.

Τι συμβαίνει όμως όταν το μικρό κοάλα που χώνεται στο στήθος σας αποφασίσει ότι χρειάζεται τροφή; Δείτε πώς με λίγη εξάσκηση θα θηλάζετε χωρίς χέρια, ενώ θα νανουρίζετε το μεγαλύτερο παιδί σας στην κούνια ή θα φτιάχνετε έναν latte.

Πώς να θηλάσετε με μάρσιπο

Το να μάθετε να θηλάζετε σε μάρσιπο θα σας πάρει κάποιο χρόνο. Σας συνιστούμε να εξασκηθείτε στο σπίτι πριν αρχίσετε να «κόβετε» βόλτες με το μωρό στο μάρσιπο. Μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο να κάνετε μια προσπάθεια όταν το μωρό είναι ήρεμο και δεν γκρινιάζει από την πείνα.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Τι φοράτε – Η εύκολη πρόσβαση στο στήθος είναι δεδομένη όταν θηλάζετε. Αυτό γίνεται ακόμη πιο απαραίτητο όταν «φοράτε» το μωρό. Όταν κάνετε εξάσκηση στο σπίτι, μπορεί να σας διευκολύνει για αρχή να είστε topless, ενώ όταν βγαίνετε έξω, ένα μονόχρωμο top ή ένα μπλουζάκι θηλασμού θα λειτουργήσει καλύτερα.

Τι τύπο μάρσιπου έχετε – Ακριβώς όπως τα μωρά, οι μάρσιποι διατίθενται σε μια ολόκληρη σειρά σχημάτων και μεγεθών. Από ιμάντες και περιτυλίγματα έως πιο δομημένες επιλογές, υπάρχει πάντα ένας μάρσιπος που ταιριάζει σε όλους. Πολλές νέες μαμάδες επιλέγουν έναν ελαστικό μάρσιπο για το νεογέννητό τους όταν είναι σπίτι κι όταν το μωρό είναι ακόμη πολύ μικρό, ενώ καθώς μεγαλώνει λίγο προτιμούν έναν ημιδομημένο μάρσιπο. Αν και μπορείτε να θηλάζετε σχεδόν με κάθε μάρσιπο, ο τρόπος που το κάνετε μπορεί να διαφέρει ελαφρώς.

Λοιπόν, πώς μπορώ να το κάνω;

Δείτε το παρακάτω βίντεο. Αν είστε κουρασμένη μαμά, αναμφίβολα θα εκτιμήσετε την έλλειψη ανάγνωσης που πρέπει να κάνετε!

Σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να θηλάζετε με ασφάλεια ένα μωρό στο μάρσιπο.

Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές για να εξασφαλίσετε μια χαρούμενη και ασφαλή εμπειρία:

  • Το πρόσωπο του μωρού πρέπει να είναι απαλλαγμένο από εμπόδια. Μην καλύπτετε το πρόσωπο και τη μύτη του με τον μάρσιπο ή το στήθος σας. Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε τη μύτη και το στόμα του, να το ακούτε να πιπιλίζει και να γνωρίζετε τη θέση του όσο θηλάζει.
  • Διατηρείτε το στόμα και τη μύτη του μωρού ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Το μωρό σας δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται σε θέση όπου το πηγούνι του ακουμπά στο στήθος του, είτε θηλάζει είτε όχι.
  • Το μωρό πρέπει να βρίσκεται σε θέση θηλασμού μόνο όταν θηλάζει ενεργά. Εάν ακούσετε ή νιώσετε ότι το μωρό σταματά να πιπιλάει, θα πρέπει να το επαναφέρετε στην ψηλή και σφιχτή θέση και να ρυθμίσετε ξανά κατάλληλα τον μάρσιπο σας.

 

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε έναν μάρσιμπο με ένα πρόωρο μωρό.