Το φθινόπωρο έχει έρθει και μαζί τους η στιγμή που βάζουμε τα καλοκαιρινά στην άκρη και τα αντικαθιστούμε με λίγο πιο ζεστά ρούχα, καθώς προετοιμαζόμαστε για την πτώση των θερμοκρασιών.

Για να βάλετε τάξη στην ντουλάπα του παιδιού, δίχως άγχος και πανικό, δοκιμάστε:

Αδειάστε την

Αδειάστε εντελώς τη ντουλάπα και βάλτε στην άκρη όλα όσα δεν κάνουν πλέον στο παιδί ή είναι φθαρμένα. Ταξινομήστε τα ρούχα του σε κατηγορίες και αποθηκεύστε τα. Έτσι θα έχετε μια εικόνα του τι μπορεί να χρειαστεί την επόμενη χρονιά και γλιτώνετε χρόνο από την εκκαθάρριση.

Επιλέξτε ποια θα κρέμονται και ποια θα διπλώνονται

Κοιτάξτε την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα του παιδιού και αποφασίστε ποια θα είναι τα ρούχα που θέλετε να αποθηκεύονται διπλωμένα και ποια θα κρέμονται από κρεμάστες.

Ρούχα ανά περίσταση

Εάν τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο, μια καλή ιδέα είναι να βάλετε χωριστά τα ρούχα που φορούν στο σχολείο από εκείνα που φορούν στις κούνιες, στο σπίτι ή στα πάρτι. Έτσι, θα χάνετε λιγότερο χρόνο τα πρωινά τις καθημερινές, καθώς το παιδί θα ξέρει ότι οι επιλογές του περιορίζονται σε εκείνο το τμήμα της ντουλάπας όπου υπάρχουν τα ρούχα του σχολείου.

Αποθηκευτικός χώρος για άλλα αντικείμενα

Εάν συνηθίζετε να συγκεντρώνετε, εκτός από τα ρούχα, και άλλα αντικείμενα στη ντουλάπα, όπως παιχνίδια ή βιβλία, βάζετέ τα σε ένα κουτί, συρτάρι ή ράφι που θα έχετε ειδικά για το σκοπό αυτό.