Η διάθεση των παιδιών επηρεάζεται από το περιβάλλον τους και αυτό περιλαμβάνει τα χρώματα στο δωμάτιό τους. Τα φωτεινά χρώματα και τα διασκεδαστικά σχέδια είναι must για τα παιδικά υπνοδωμάτια. Είτε το παιδί σας είναι ήρεμο και γλυκό, ενεργητικό ή παιχνιδιάρικο είτε και τα δύο υπάρχει πάντα ένας συνδυασμός χρωμάτων κατάλληλος.

Κίτρινο και ματζέντα για παιδικό όλο χρώμα

Ηλιόλουστο και χαρούμενο, το κίτρινο χρώμα μπορεί να ζωντανέψει κάθε χώρο. Είναι ένα διεγερτικό χρώμα και συνδυάζεται με άλλες παλέτες χρωμάτων χωρίς κόπο. Προσαρμόζεται επίσης σε οποιοδήποτε σχέδιο διακόσμησης.

Ταιριάξτε το με την ματζέντα  για ανέμελες φωτεινές και παιχνιδιάρικες πινελιές.

Συνδυασμός μοβ και πορτοκαλί

Δύο έντονα χρώματα στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, αλλά όταν συνδυάζονται, μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη εμφάνιση. Το μωβ είναι ένα χρώμα που εμπνέει ευαισθησία, στοχαστικότητα και πνευματικότητα και αν χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να επιβραδύνει τον ανήσυχο ρυθμό τους.

Το πορτοκαλί είναι ένα χαρούμενο χρώμα και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τις δεξιότητες επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

Ανοιχτό ροζ και καφέ

Στην κορυφή της λίστας για το δωμάτιο ενός κοριτσιού είναι το ροζ χρώμα. Χαλαρωτικό και ενσυναισθητικό, το ροζ χρώμα βοηθά τα παιδιά να κινούνται πιο ήπια και πιο προσεκτικά. Το καφέ είναι ένας γήινος τόνος που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται σταθερά και γειωμένα.

Διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το υπνοδωμάτιο από τοίχους, ντουλάπια και ξύλινο δάπεδο, αλλά με τρόπο που δεν είναι υπερβολικός.